Esports

Víctor Valdés i Andrea Fuentes, escollits millors esportistes catalans del 2011

El porter del Barça Víctor Valdés i la nedadora Andrea Fuentes han estat escollits els millors esportistes catalans del 2011, segons la votació del jurat de la quinzena edició de la Festa de l'Esport Català. Valdés ha estat votat com a millor esportista masculí, per la seva gran temporada, en què, a més a més dels títols col·lectius, va guanyar el Trofeu Zamora. Per la seva banda, Fuentes va guanyar cinc medalles en els Mundials de Xangai. Entre altres premis, Maverick Viñales ha estat designat esportista revelació i el Barça de futbol, millor equip de l'any a Catalunya.
El porter del Barça Víctor Valdés i la nedadora Andrea Fuentes han estat guardonats com els millors esportistes catalans del 2011, segons la votació del jurat de la quinzena edició de la Festa de l'Esport Català.

Valdés ha estat designat millor esportista masculí després d'una gran temporada en la qual, a més dels títols col·lectius aconseguits amb el Barça, ha guanyat el Trofeu Zamora al porter menys golejat de la Lliga per tercer any consecutiu. El blaugrana, a més, s'ha convertit en el porter que més partits ha disputat en el club blaugrana, i ha superat l'històric rècord d'Andoni Zubizarreta, i també ostenta el rècord d'imbatibilitat d'un porter del Barça amb 896 minuts sense encaixar cap gol.

El jurat del certamen català ha designat per segon any consecutiu la nedadora de sincronitzada Andrea Fuentes com la millor esportista catalana de l'any. Fuentes va aconseguir la medalla de plata en solo lliure; el bronze en solo tècnic, duet tècnic i lliure i equip tècnic i lliure, així com la quarta posició en combo en el Campionat del Món, celebrat el mes de juliol passat a Xangai.

El guardó al millor equip ha estat per al Barça de Josep Guardiola després d'aconseguir la Lliga, la Lliga de Campions, la Supercopa d'Espanya i la Supercopa d'Europa.

La llista completa dels premiats a la Festa de l'Esport Català, que se celebrarà el pròxim 20 de desembre a partir de les 20.00 hores al Palau de Congressos de Catalunya, és la següent:
Millor esportista català: Víctor Valdés (futbol)
Millor esportista catalana: Andrea Fuentes (natació)
Revelació masculina: Maverick Viñales (motociclisme)
Revelació femenina: Ariana Sánchez (pàdel)
Millor equip masculí: FC Barcelona (futbol)
Millor equip femení: CN Sabadell (waterpolo)
A l'esperit esportiu: Kilian Jornet (esports de muntanya)
Al seny esportiu: Manel Domènech (natació)
Premi llegendari: Gervasio Deferr (gimnàstica)
Premi centenari: Volta Ciclista a Catalunya, Unió Esportiva Castellar, Centre d'Esports Súria
Millor gestió federativa: Federació Catalana de Tennis