Fórmula 1

Vettel supera els Mercedes i fa tornar Ferrari al capdamunt d'un podi al Gran Premi de Malàisia

Hamilton ha estat segon i Rosberg, tercer, mentre que Alonso ha hagut d'abandonar molt al principi de la cursa.

Francesc RosésActualitzat

Sebastian Vettel i Ferrari han trencat avui de manera directa l'hegemonia que havia tingut des la passada temporada l'equip Mercedes. El pilot alemany ha obtingut la victòria en un Gran Premi de Malàisia que ha estat molt ajustat en la lluita pel primer lloc, i en el que la competitivitat dels monoplaces italians, l'estratègia de l'equip i el pilotatge del guanyador, han estat les peces essencials. Lewis Hamilton ha acabat en el segon lloc i continua líder del Mundial, i el seu company Nico Rosberg ha estat tercer. Carlos Sainz s'ha classificat vuitè i Fernando Alonso ha hagut d'abandonar quan ocupava aquesta posició.

Ferrari sabia que comptava amb un monoplaça competitiu després de la simulació de carrera que els seus pilots van fer divendres, i han fet la cursa sabent molt bé de què disposaven. En la sortida, Vettel ha estat capaç de mantenir la segona posició entre Hamilton, que ha estat el més ràpid, i Rosberg. L'estratègia de Ferrari ha consistit en no aturar-se al box per canviar pneumàtics quan ha entrat el cotxe de seguretat, quan el Sauber de Marcus Ericsson ha quedat en una situació perillosa en una escapatòria. Això es el que han fet molts pilots, i entre ells els dos de Mercedes. Vettel s'ha quedat en la primera posició amb pneumàtics tous, i Hamilton més endarrerit amb pneumàtics durs. El pilot anglès ha perdut temps en haver d'avançar els pilots més lents que no s'havien aturat, i Vettel, en canvi, ha pogut imprimir un ritme molt més ràpid, atès que no tenia cap pilot davant. A més a més, el pilot anglès de Mercedes ha gastat molt més els pneumàtics mentre que el de Ferrari els ha pogut mantenir en més bon estat, de manera que ha pogut estalviar-se una aturada suplementaria al box.

Els responsables de Ferrari han sabut dur a terme les dues operacions de canvi de pneumàtics que ha hagut de fer Vettel, en el moment adequat, i això ha permès l'alemany mantenir el primer lloc, tot i la pressió que podia venir dels rivals. El quatre vegades campió del món encapçalava la cursa davant Rosberg, que portava una estratègia semblant a la seva, i Hamilton, quan els responsables de Mercedes han demanat Rosberg que fes una aturada més. Això ha fet que Hamilton passes al segon lloc sense que el seu company perdés la tercera posició, ja que tenia Räikkönen molt més endarrerit. D'aquesta manera Hamilton se n'ha anat de Sepang continuant sent el líder del Mundial.

Vettel ha aconseguit la primera victòria amb Ferrari en la segona cursa i ha demostrat que aquest any els Mercedes no son imbatibles. La competitivitat dels monoplaces italians ha quedat confirmada amb la quarta posició que ha aconseguit Kimi Raikkonen, tot i una punxada en la primera volta que l'ha fet perdre més de mig minut.

La cinquena posició ha estat per Valtteri Bottas que ha mantingut una lluita aferrissada amb el seu company a Williams, Felipe Massa. També hi ha hagut lluita interna en l'equip Toro Rosso, amb Max Verstappen i Carlos Sainz. Al final, el pilot madrileny ha hagut de deixar passar l'holandès, donat que anaven amb estratègies diferents. Verstappen ha marcat els seus primers punts perquè ha estat setè, i Sainz ha acabat vuitè. Tant l'un com l'altre han superat els pilots de Red Bull, l'equip mare, que han acabat rere seu. Kvyat, novè, i Ricciardo, desè, fins i tot han estat doblats per Vettel, el pilot que havia guanyat títols i prestigi gracies als cotxes d'aquesta escuderia.

Fernando Alonso també deu haver tingut penediment per haver deixat Ferrari. Ha hagut d'abandonar la cursa per un problema de motor quan ocupava la vuitena posició i podia haver optat a marcar punts. El ritme dels McLaren, però, no ha estat competitiu, tot i que molt més ràpid que el de la primera carrera del Mundial. Jenson Button tampoc ha pogut acabar.

El que si ho ha aconseguit ha estat Roberto Merhi, el tretzè pilot espanyol que ha pogut participar en un Gran Premi de Fòrmula 1. El pilot de Castelló ha acabat quinzè, a tres voltes del guanyador.

Classificació

1.    Sebastian Vettel    Ferrari    1h41m05.793s
2.    Lewis Hamilton    Mercedes    8.569s
3.    Nico Rosberg    Mercedes    12.310s
4.    Kimi Räikkönen    Ferrari    53.822s
5.    Valtteri Bottas    Williams/Mercedes    1m10.409s
6.    Felipe Massa    Williams/Mercedes    1m13.586s
7.    Max Verstappen    Toro Rosso/Renault    1m39.085s
8.    Carlos Sainz    Toro Rosso/Renault    1 volta
9.    Daniil Kvyat    Red Bull/Renault    1 volta
10.    Daniel Ricciardo    Red Bull/Renault    1 volta
11.   Romain Grosjean    Lotus/Mercedes    1 volta
12.    Felipe Nasr    Sauber/Ferrari    1 volta
13.    Sergio Pérez    Force India/Mercedes    1 volta
14.    Nico Hülkenberg    Force India/Mercedes    1 volta
15.    Roberto Merhi    Marussia/Ferrari    3 voltes
-    Pastor Maldonado    Lotus/Mercedes    Retirat
-    Jenson Button    McLaren/Honda    Retirat
-    Fernando Alonso    McLaren/Honda    Retirat
-    Marcus Ericsson    Sauber/Ferrari    Retirat
-    Will Stevens    Marussia/Ferrari    No ha sortit

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut