Sebastian Vettel
Sebastian Vettel estudia la telemàtica del seu Ferrari en el descans entre les sessions de divendres (EFE)
Motor

Vettel pren el relleu de Räikkönen en el domini de Ferrari al Gran Premi de Rússia de Fórmula 1

Els Mercedes de Bottas i Hamilton, tercer i quart, no troben la clau per mantenir la seva hegemonia a Sotxi; Alonso ha estat dotzè, i Sainz, quinzè

Actualitzat

L'escuderia Ferrari de Fórmula ha mostrat el seu potencial aquest divendres en els dos primers entrenaments lliures del Gran Premi de Rússia de Fórmula 1 en situar els cotxes de Sebastian Vettel i de Kimi Räikkönen en els dos primers llocs. El finlandès ha donat raons a l'optisme italià al matí, i l'alemany s'hi ha afegit a la tarda. Ferrari sembla disposada a trencar l'hegemonia de Mercedes, que ha guanyat les tres curses celebrades fins ara al circuit de Sotxi. Per ara, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas han hagut d'assumir que no són superiors.

En el segon lliure, Vettel s'ha col·locat en la primera plaça gràcies a un temps d'1.34,120, el millor de la jornada. L'ha aconseguit en unes condicions similars a les que s'esperen dissabte en la sessió classificació, amb temperatures properes als 40 graus sobre l'asfalt.

El missatge a Ferrari, però, és de prudència. Encara pensen que Mercedes és millor a una volta i saben que a Sotxi sempre han guanyat la "pole". Per això no es pot descartar Hamilton.

Bottas és un altre dels pilots cridats a brillar aquest dissabte, però ha de millorar el rendiment en els sectors segon i tercer. Hamilton, relegat a la quarta posició, confia a experimentar una millora aquest dissabte.

Per darrere d'ells, força lluny, continuen els Red Bull de Max Verstappen i Daniel Ricciardo, amb Felipe Massa (Williams), Nico Hülkenberg (Renault), Kevin Magnussen (Haas) i Sergio Pérez (Force India) completant els deu primers.

Els McLaren encara es troben més lluny. Fernando Alonso ha pogut sumar quilòmetres i ha acabat dotzè, però Stoffel Vandoorne ha tornat a tenir problemes de fiabilitat amb el motor Honda. Entre la primera i segona ronda ha hagut de canviar-lo i tindrà quinze llocs de penalització en la graella de sortida.

Daniil Kvyat també ha quedat molt apartat de les posicions desitjables en el gran premi de casa. El rus ha acabat dissetè, dos llos més enrere que Carlos Sainz, que manté la il·lusió de lluitar per la Q3.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut