Fórmula 1

Vettel guanya el Gran Premi de l'Índia i augmenta l'avantatge sobre Alonso, que entra segon

L'alemany Sebastian Vettel ha fet un altre pas cap al títol mundial en imposar-se al Gran Premi de l'Índia, on ha dominat de principi a fi. Fernando Alonso ha fet una gran cursa i després de sortir cinquè ha acabat sent segon. Això fa que Vettel augmenti l'avantatge en la general del mundial a 13 punts sobre l'asturià (240-227) quan falten tres curses per acabar el campionat. Tercer ha estat Webber, quart Hamilton i cinquè Button. El català Pedro Martínez de la Rosa ha abandonat a la volta 45 en sortir de la pista.

Actualitzat
Sebastian Vettel ha fet un altre pas cap al títol mundial en imposar-se al Gran Premi de l'Índia, on ha dominat de principi a fi. Fernando Alonso ha fet una gran cursa i després de sortir cinquè ha acabat sent finalment segon. Tercer ha estat Webber, quart Hamilton i cinquè Button. Aquest resultat fa que Vettel augmenti l'avantatge en la general del mundial a 13 punts sobre l'asturià (240 punts per 227 d'Alonso) quan falten tres curses per acabar el campionat del món.

No hi hagut sorpreses en la sortida. Els pilots de Red Bull s'han ajudat i han passat davant dels rivals en els primers viratges del circuit. Com sempre han agafat un avantatge espectacular al final de la primera volta, amb Vettel davant, Webber segon, i una mica mes enrere els pilots de McLaren lluitant amb Fernando Alonso. El pilot asturià ha pogut passar Hamilton després de la frenada mes forta del circuit, en la sortida de la corba "4".

Mentre els pilots de Red Bull continuaven agafant avantatge perquè no es molestaven, Alonso avançava Jenson Button i es situava en el tercer lloc. A partir d'aquell moment ha pogut pilotar al seu aire, però Vettel i Webber ja es trobaven massa lluny. Gairebé tots els equips han dut a terme una estratègia d'una sola aturada al box, i després de posar els pneumàtics durs ha millorat el comportament del Ferrari d'Alonso que ha pogut reduir lleument la diferencia que li portaven Vettel i Webber. Al pilot australià l'ha pogut avançar aprofitant també que Webber no podia utilitzar el seu "Kers" que s'havia espatllat, però Vettel era fora del seu abast, ja que en aquella fase de la carrera els separava mes de deu segons. Tot i que des del seu box li han demanat que estalvies gasolina, Alonso ha pressionat Vettel que en una lleugera sortida de pista podia haver fet mal be la part de sota del seu Red Bull. Les diferencies s'han reduit, però al final Vettel ha entrat com a guanyador per quarta vegada consecutiva. 

Mark Webber ha acompanyat als dos primers classificats del Mundial en el podi. En les últimes voltes el pilot de Red Bull s'ha hagut de defendre dels atacs de Lewis Hamilton que en una fase de la cursa havia tingut problemes en la maniobrabilitat del canvi i que fins i tot ha hagut de substituir el seu volant quan s'ha aturat per canviar pneumàtics. El pilot anglès ha acabat quart i el seu company a McLaren, Button cinquè. Felipe Massa, que com Alonso ha hagut d'anar en compte amb el consum, ha ocupat la sisena posició davant Raikkonen, que continua tercer en el Mundial.

Pedro Martinez de la Rosa estava fent una bona cursa amb possibilitat d'acabar davant d'un dels pilots de Marussia quan un greu problema en els frens l'ha obligat a abandonar.


Classificació


1. Vettel Red Bull-Renault 1h31:10.744
2. Alonso Ferrari + 9.437
3. Webber Red Bull-Renault + 13.217
4. Hamilton cLaren-Mercedes + 13.909
5. Button McLaren-Mercedes + 26.266
6. Massa Ferrari + 44.600
7. Raikkonen Lotus-Renault + 45.200
8. Hulkenberg Force India-Mercedes + 54.900
9. Grosjean Lotus-Renault + 56.100
10. Senna Williams-Renault + 1:14.900
11. Rosberg Mercedes + 1:21.600
12. Di Resta Force India-Mercedes + 1:22.800
13. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:26.000
14. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:26.400
15. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1 volta
16. Maldonado Williams-Renault + 1volta
17. Petrov Caterham-Renault + 1 volta
18. Kovalainen Caterham-Renault + 1 volta
19. Pic Marussia-Cosworth + 1 voltes
20. Glock Marussia-Cosworth + 2 voltes
21. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 voltes
22. Schumacher Mercedes + 5 voltes

Volta rápida: Button, 1:28.203

Retirats

De la Rosa HRT-Cosworth 41 voltes
Perez Sauber-Ferrari 21 voltes








VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut