Ciclisme

Van Garderen guanya l'etapa reina amb final a la Molina i De Clercq és el nou líder de la Volta

El belga ha desbancat del liderat Pierre Rolland, que s'ha enfonsat en l'última ascensió a la Molina, i Tejay van Garderen s'ha imposat en la quarta etapa, al davant de Richie Porte i Alberto Contador

Actualitzat

Canvi de líder a la Volta a Catalunya. El belga Bart de Clerq ha desbancat del liderat Pierre Rolland després de disputar-se la quarta etapa, de 187 quilòmetres, que ha acabat amb la victòria de Tejay van Garderen. El ciclista nord-americà de l'equip BMC, que en l'edició de l'any passat va pujar al podi, s'ha imposat en la considerada etapa reina, amb final a l'estació de la Molina. Richie Porte ha entrat segon, a només tres segons, i Alberto Contador, a vuit.

Menys de tres quilòmetres abans de l'arribada, Contador ha atacat i ha obert un petit forat respecte al grup dels favorits, però Porte ha reaccionat i ha acabat atrapant el madrileny. Van Garderen, sense opcions a la general per culpa d'una caiguda, hauria pogut emportar-se el triomf d'etapa davant de Porte, que ja és segon a la general, a 21 segons del nou líder. Contador, que ha entrat tercer, ha pogut esgarrapar l'última bonificació i és cinquè, a 28 segons del liderat, que passa a mans de De Clercq després que Rolland ha travessat la meta a més de cinc minuts dels favorits.

Pablo Lastras es fractura a la pelvis

Pablo Lastras (Movistar) ha tingut una petita fractura a la pelvis després de caure en el descens del coll de Coubet, segons ha informat l'organització. Lastras ha estat traslladat a l'Hospital de Campdevànol, on se li faran més proves, si bé l'organització ha descartat que tingui un traumatisme cranial.

El company d'equip d'Alejandro Valverde ha caigut en el descens del coll de Coubet, de primera categoria, coincidint amb el quilòmetre 90 de l'etapa amb inici a Tona i final a l'estació d'esquí de la Molina.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut