Futbol

Van der Vaart se'n va al Tottenham, Drenthe marxa cedit a l'Hèrcules i Robinho tanca el seu traspàs al Milan

El Milan ha fitxat Robinho, en el traspàs més sonat de l'últim dia de "mercato". El crac brasiler deixa el Manchester City a canvi d'uns 18 milions d'euros i jugarà a San Siro quatre temporades. Per fer-li lloc a Robinho, el Milan ha cedit Borriello a la Roma i ha traspassat Huntelaar al Schalke 04. En el mercat espanyol, el Reial Madrid ha alliberat la fitxa que necessitava amb el traspàs de Van der Vaart al Tottenham (tot esperant que la Premier ratifiqui el moviment) i la cessió de Drenthe a l'Hèrcules. El València ha reforçat la defensa amb el fitxatge d'Stankevicius.

Actualitzat
El Racing i el Màlaga han estat els grans animadors de la jornada al mercat estatal. Els de Santander han traspassat Tchité a l'Standard de Lieja i han aconseguit les cessions del davanter suec Rosenberg (Werder Bremen) i del central xilè Ponce (Universidad). Els de la Costa del Sol continuen posant pedaços a una plantilla feta a corre-cuita i han tancat les incorporacions del central danès Stadsgaard (Rosenborg) i del migcampista N'Diaye (Nancy). El Llevant també s'ha reforçat a l'últim moment amb l'arribada del davanter equatorià Caicedo (Manchester City).

Moviments a la Premier


Un dels traspassos més cars de la jornada ha estat el del ghanès Asamoah Gyan, que arriba al Sunderland provinent del Rennes a canvi d'uns 16 milions d'euros. També ha fitxat el Liverpool, que ha tancat el traspàs del lateral esquerre Paul Konchesky (vell conegut del tècnic Hodgson al Fulham). El modest Stoke s'ha reforçat amb dues cessions de jugadors contrastats, l'exblaugrana Eidur Gudjohnsen i Jermaine Pennant, del Saragossa.

Un estiu poc generós

Són els últims fitxatges d'un estiu més aviat fluix en moviments i, sobretot, en moviments de diners. Ibrahimovic ha deixat el Barça pel Milan per molt menys del que va costar l'any passat i fins i tot el Reial Madrid ha moderat la seva inversió. Això sí, sis fitxatges a més de l'entrenador l'han convertit, un any més, en el club que ha gastat més de la Lliga espanyola. La gran inversió del Barça ha estat David Villa, fitxat d'un València que, en plena crisi, s'ha venut 10 jugadors. I destaca també el moviment de veterans. Des dels madridistes Raúl i Guti, que han marxat al Schalke 04 i el Besiktas, respectivament, a Raúl Tamudo, que després d'una vida a l'Espanyol ara juga a la Reial Societat.

El Manchester City, l'excepció

Només una excepció a la tònica general d'austeritat. El protagonista, el Manchester City del xeic Mansour. Els "citizens" han gastat més de 150 milions d'euros amb les contractacions de Silva, Touré Yaya, Balotelli, Boateng i Milner.
Anar al contingut