Van Avermaet creua l'arribada just davant de Fuglsang (Reuters)
Jocs Olímpics

Van Avermaet es penja l'or en ciclisme en ruta i el "Purito" Rodríguez acaba cinquè

El belga ha imposat la seva velocitat en la prova de ciclisme en ruta. Joaquim Rodríguez ha estat sempre en el grup capdavanter i ha acabat cinquè

Actualitzat

Greg van Avermaet s'ha endut la medalla d'or olímpica en ciclisme en ruta en una prova en què el català Joaquim Rodríguez ha tingut opcions fins als últims quilòmetres i ha acabat cinquè, amb diploma olímpic.

La prova, de 236 quilòmetres amb sortida i arribada a la platja de Copacabana, ha tingut un gran protagonista: Rafal Majka s'ha escapat en solitari i ha mantingut la seva renda fins als últims quilòmetres. Al darrere, un grup de corredors entre els que hi havia el "Purito" Rodríguez, han aconseguit neutralitzar l'escapada del polonès, que tot i això ha aconseguit penjar-se el bronze. La plata ha estat pel danès Jakob Fuglsang.

El desenllaç hauria pogut ser diferent, però a falta de menys de 12 quilòmetres per al final tres dels favorits, Vincenzo Nibali, Sergio Henao i Geraint Thomas han caigut quan estaven lluitant pels primers llocs i han hagut d'abandonar. El ciclista sicilià pateix una fractura a la clavícula i ja l'han descartat per a la prova de contra-rellotge del dimecres.   

El Purito ha lamentat el cinquè lloc final perquè "tenia cames per fer medalla", ha dit, en un esdeveniment que serà probablement l'últim de la seva carrera professional.

Anar al contingut