Futbol

Valverde, Rubi i Eusebio admeten la influència de Johan Cruyff en la seva manera d'entendre el futbol

Els entrenadors del tres equips catalans de Primera Divisió han participat en un col·loqui amb el títol "Si tu tens la pilota..." sobre les aportacions futbolístiques de l'exjugador i tècnic holandès

Actualitzat

Els entrenadors dels tres equips catalans de Primera Divisió, Ernesto Valverde (FC Barcelona), Joan Francesc Ferrer "Rubi" (RCD Espanyol) i Eusebio Sacristán (Girona FC) han estat els convidats a la segona edició de l'Acte d'homenatge a Johan Cruyff i han participat en un col·loqui amb el títol "Si tu tens la pilota..." sobre les aportacions futbolístiques de l'exjugador i tècnic holandès.

Valverde i Eusebio, que van estar a les ordres del Cruyff entrenador, han destacat que els va sorprendre gratament la manera d'entrenar i de concebre el futbol que tenia l'holandès, mentre que Rubi també ha confessat que alguna vegada va fer servir la mítica frase "Sortiu i gaudiu" amb els seus jugadors abans d'algun partit.

Els tres tècnics han mostrat la seva admiració pel llegat de Cruyff en una conversa moderada pels periodistes Ricard Torquemada i Pere Escobar i han deixat algunes reflexions interessants.

Ernesto Valverde: "Cruyff va arribar al Barça amb una idea nova, un esquema nou, i ens havíem d'adaptar. No va ser gens fàcil. La primera temporada pensàvem en quan s'acabaria allò."

Eusebio Sacristán "Em vaig enamorar d'en Johan el primer dia. Ell proposava passar-nos la pilota i el joc de posició. I això era el que jo millor sabia fer. A mi se'm va obrir el cel."

"Rubi": "El primer impacte és veure que en Johan tenia un esquema absolutament diferent a allò que enteníem com a normal. I va combinar l'exigència amb el gaudir del futbol."

Al final de l'acte, una de les filles de Johan, Susila, ha pujat a l'escenari i ha entregat un obsequi als tres entrenadors, que han posat amb la samarreta dels seus respectius equips en una imatge inèdita.

ARXIVAT A:
EusebioValverdeRubi
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut