Barça

Valverde no es capfica amb els reforços

"La meva prioritat és conèixer bé els jugadors que ja tenim, que són molt bons, i treure'n el màxim rendiment", explica el tècnic del Barça, que no dona pistes sobre les seves preferències tàctiques.

Actualitzat

Ernesto Valverde i Robert Fernández han comparegut en roda de premsa per fer una valoració de l'actualitat blaugrana després dels primers dies d'entrenaments. El tècnic del Barça és qui ha acaparat la majoria de preguntes.

Com veu l'equip? "A l'inici càrrega física important i des del punt de vista tàctic i tècnic ja anirem agafant el punt. Estic veient molt bé els jugadors i estic encantat".

Reforços prioritaris: No crec que sigui el marc més adequat per parlar de posicions o jugadors que no estan amb nosaltres. El Barça sempre està atent al mercat, però jo prefereixo fixar-me amb els jugadors que tinc. Treballo per coneixe'ls cada cop més. En els partits anirem veient les posicions que estan més ben o més mal cobertes. El més important és valorar els jugadors que tenim aquí, que són molt bons.

Sistema tàctic: Portem poc temps però és clar que hi ha qüestions que venen marcades pel que és el Barça: hem d'intentar dominar el joc, tenir un joc d'atac i portar la iniciativa. Amb aquest punt de partida, mirarem de trobar la millor fórmula.

Opcions de fitxar Verratti? (Robert): Els jugadors que tenen contracte en vigor suposen operacions difícils. El Barça està obligat a tenir controlats els bons jugadors. Tenim molt temps per endavant i precipitant-nos no anem enlloc. Si surt un jugador que ens agrada, n'estarem pendents. Però és difícil que hi hagi arribades, perquè tenim ja un equip magnífic. Millorar el que tenim és difícil i els jugadors que ho poden fer normalment estan molt controlats pel seu equip."

Iniesta, últim any de contracte: Seria molt aviat per preocupar-me. Si és l'últim any, en principi d'Andrés, la meva idea és que hi estigui a gust, que participi i que ens aporti molt. Després ja veurem com va tot, però trobar un jugador del seu nivell és difícil".

Com es gestiona el trident? "Veient cada partit, les circumstàncies que hi ha en cada moment de la temporada. I sabent la importància que tenen per a nosaltres i la capacitat d'intimidació que tenen en els equips rivals. Però també és una situació nova per a mi"

Messi, quin rol tàctic tindrà? "És clar que Messi és un jugador únic i el rol que tindrà és el que va tenint en els últims anys. Pot jugar en qualsevol posició i fer-ho bé. Jugui on jugui sempre acaba en una zona determinant. Pot participar en la construcció, però és en la finalització on marca la diferència"

Ha demanat algun fitxatge? "La nostra comunicació sempre és fluida i sempre surten noms en les converses que mantenim. Però no he donat cap nom concret. Però els bons són els que estan aquí".

Messi, de rival a jugador propi: "És una sensació d'alleujament. Quan ets a la banqueta visitant estàs pensant què pots fer per aturar l'allau de joc i et falten jugadors. Ara estic gaudint de com s'entrenen aquests jugadors. A vegades són ells els qui ens aporten les millors solucions durant l'entrenament."

Sergi Roberto, on jugarà? "Ha tingut una formació de migcampista i darrerament ha jugat molt bé de lateral. A mi em sembla que la versatilitat és un avantatge més que un inconvenient. "

Paulinho: "El club està atent al mercat, a jugadors d'un equip o d'un altre, però és difícil millorar el que tenim. Al principi surten sempre molts noms, però per a mi el més important és com treure el màxim rendiment als jugadors que tinc."

Rakitic i André Gomes són indispensables? "Són jugadors del meu equip i compto amb ells. Vull veure'ls en actiu i treure'n el màxim profit."

Deulofeu: "He parlat amb ell. Té un problema muscular i s'està recuperant. És un jugador del club que pensem que ens pot ajudar. Ell ha fet una bona campanya a Milà i esperem que ens pugui ajudar."

Neymar: "És veritat que aquí juga més d'extrem, però sabem que té molts registres. Hem de buscar l'equilibri en l'equip. A mi m'agrada molt a la banda".

Excés del mig del camp? "Tenim marge per acabar polint fins al final del mercat. La idea és tenir una plantilla àmplia tenint en compte les competicions que tenim per endavant. El nombre de migcampistes... ja ens anirem ajustant al nombre adequat".

Jugadors del filial: "Els he vist molt bé i han vingut molt il·lusionats. Són jugadors que estan en un any important. El salt qualitatiu serà menor i haurem de veure les necessitats que tindrem durant la temporada per comptar amb ells".

Mig del camp, què es busca (Robert) "Seria ideal poder comptar amb un jugador que pugui jugar en les 3 posicions."

Plantilla tancada a la Supercopa?: "Els entrenadors sempre volem que les plantilles es tanquin al més aviat possible, però sabem que els temps en els terminis de fitxatges han canviat molt. Jo no em poso un termini, ja anirem veient com van les coses. Fins a l'últim dia no es pot donar tot per tancat."

Verratti (Robert) pot fer perdre algun jugador?: "No tenim intenció de perdre bons jugadors. La nostra intenció és intentar millorar l'equip en la mesura del possible."

Serà difícil imposar el seu segell? "Tinc una gran responsabilitat pel que han fet els entrenadors que m'han precedit, això està claríssim. Però des de que fitxes, ho assumeixes. És un repte difícil, però d'això es tracta. Cadascú té la seva pròpia idea i això es va transmetent. És inevitable. Home, jo espero que tot vagi bé i els resultats acompanyin".

El Barça ha refusat ofertes? (Robert) "Ara no tenim cap oferta per cap jugador de la nostra plantilla."    

Optimista amb Verratti? "És una qüestió en la que no penso. No pensó que incorporem cap jugador. Si després venen, fantàstic. Però la meva idea és treballar el millor possible amb el que tenim. Després sé que hi ha altres departaments al club que procuren que jo tingui la millor plantilla possible."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut