Ciclisme

Valverde guanya la 17a etapa del Tour i Froome ridiculitza Wiggins, que es manté líder

El ciclista murcià del Movistar s'ha apuntat la 17a etapa del Tour, l'última de muntanya. Wiggins, que té el triomf final a la butxaca, ha vist com Froome, 2n de la general però company d'equip a l'Sky, el ridiculitzava i l'havia d'esperar un parell de vegades en l'ascensió final al Peyragudes.
Alejandro Valverde (Movistar) ha guanyat la 17a etapa del Tour, l'última de muntanya d'aquesta edició. El ciclista murcià ha estat el més fort de l'escapada bona de la jornada i s'ha presentat en solitari a la meta de Peyragudes amb 19 segons d'avantatge sobre el duet Wiggins-Froome.

Situació esperpèntica la que han protagonitzat a l'equip Sky. Bradley Wiggins, vestint el mallot groc i amb el Tour a la butxaca, ha hagut de veure com Chris Froome, 2n de la general però gregari del seu cap de files, el ridiculitzava fins a dues vegades en l'ascensió final. Froome ha deixat de roda Wiggins i l'ha hagut d'esperar amplificant la tesi que defensa que, si no fos per les ordres d'equip, el de Nairobi seria l'home a batre.

A la general, Wiggins té 2'05'' sobre Froome i 2'41'' sobre Nibali. Haimar Zubeldia ha cedit dues places i ara és 7è.

NOTÍCIES RELACIONADES