Ernesto Valverde es retrobarà amb l'afició de San Mamés
Barça

Valverde es retrobarà amb San Mamés, un estadi on no ha guanyat mai com a entrenador visitant

L'entrenador del FC Barcelona no ha aconseguit la victòria a San Mamés ni amb l'Espanyol, ni amb el Vila-real ni amb el València en les cinc visites que hi ha fet, amb quatre derrotes i un empat

Víctor PatsiActualitzat

Amb la feina feta a la Copa del Rei, el Barça ja prepara el pròxim partit de lliga, dissabte, contra l'Athletic Club a San Mamés. Ernesto Valverde es retrobarà amb l'afició basca. No és la primera ni la segona vegada que hi va com a tècnic visitant, però li continua provocant un sentiment especial tot i no haver aconseguit mai la victòria en les seves cinc visites a la banqueta visitant.

Valverde va estar-se dotze temporades a l'Athletic, sis com a jugador i sis més com a entrenador en dues etapes, i és el tècnic que més partits ha dirigit el conjunt basc, amb un total de 306. Ara fa deu anys, amb l'escut de l'Espanyol al pit, primera visita a la Catedral com a tècnic rival, un duel que va acabar amb derrota per 2 a 1. Ismael Urzaiz, anys més tard futbolista de l'Espanyol, firmaria els dos gols de la victòria dels lleons i obriria una curiosa estadística. Ni amb l'Espanyol, ni amb el Vila-real ni amb el València. 4 partits a Bilbao com entrenador rival, 4 derrotes en Lliga.

L'únic empat el va aconseguir la temporada 2007/08 com a tècnic de l'Espanyol en l'anada dels vuitens de la Copa del Rei i va tenir gust de victòria pel valor doble dels gols fora de casa. Tot i això, a la tornada va caure eliminat als penals després d'un altre empat a 1 contra el conjunt dirigit en aquella època per Joaquín Caparrós.

Aquest dissabte, Valverde tornarà a tenir l'oportunitat d'obtenir la primera victòria al camp de l'Athletic. En aquest cas, també serà la seva estrena al nou San Mamés com a tècnic visitant, un camp que coneix molt bé perquè es va inaugurar en la seva segona etapa com a entrenador del conjunt basc i n'ha estat l'inquilí les darreres quatre campanyes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut