Ernesto Valverde, durant l'entrevista concedida en exclusiva a Barça TV
Barça

Valverde: "El començament va ser molt difícil per a tots, però vam saber superar les adversitats"

El tècnic blaugrana repassa els seus primers mesos al capdavant de l'equip, marcats al principi per la marxa de Neymar i la derrota a la Supercopa d'Espanya

Actualitzat

L'entrenador del Barça, Ernesto Valverde, ha admès en una entrevista a Barça TV que la sortida de Neymar i la derrota en la Supercopa contra el Madrid van ser un cop moral per a l'equip i per a l'entorn. Valverde explica, però, que a poc a poc l'equip va remuntar la situació i, al capdavall, n'ha sortit reforçat.

"No negarem que va ser un moment molt difícil per a tots, però vam saber superar les adversitats", ha admès Valverde, que s'ha mostrat orgullós d'entrenar "un equip molt competitiu, guanyador, molt responsabilitzat", ha explicat. L'entrenador blaugrana ha deixat la porta oberta a reforços al mercat d'hivern: "Estem oberts a millorar l'equip, com tots. Veurem el que podem fer en la mesura de les nostres possibilitats".  

Valverde s'ha expressat en termes molt elogiosos quan se li ha preguntat sobre alguns dels seus jugadors individualment. De Messi ha dit que "és el millor jugador que et pots trobar al món. Millora qualsevol pilota que toca. Ara, sap que això és una cursa de llarga distància i que, de tant en tant, cal descansar". Igual que Iniesta, un jugador que "ara se sent molt a gust i hi hem d'anar amb compte, però es controla bé".

"Vermaelen potser ha sorprès l'afició, però a mi no. Jo sempre l'he vist bé. És un central molt fort i ja sabia que ens ajudaria", ha dit Valverde del belga. També hi ha hagut floretes per a Paulinho: "Quan va venir estàvem envoltats d'un ambient pessimista, però és un jugador increïble, amb molta fe. S'entén molt bé amb Messi i Suárez", ha remarcat un tècnic que es confessa identificat amb l'estil Barça. "Ja es jugava abans que jo arribés i a mi m'agrada. Ara, quan pressiones, ho has de fer amb tots i no pots quedar-te a mitges. Això es pot fer en funció del rival", ha explicat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut