Valtteri Bottas, celebrant el seu primer lloc a l'engraellat de sortida (Reuters)
Fórmula 1

Valtteri Bottas s'adjudica la "pole position" al Gran Premi de Rússia de F1

El pilot finlandès ha aprofitat una errada de Lewis Hamilton en la volta ràpida. L'anglès sortirà segon i Sebastian Vettel ho farà en el tercer lloc.

Francesc RosésActualitzat

Valtteri Bottas ha batut al seu company d'equip Lewis Hamilton i ocuparà la "pole" en l'engraellat de sortida pel Gran Premi de Rússia. L'actual líder del Mundial ha comès una errada en la seva volta ràpida i s'haurà de conformar amb sortir des del segon lloc, amb la pista en pitjors condicions que el seu rival directe en la lluita pel títol, Sebastian Vettel, que ha estat tercer i tindrà més goma i adherència en la seva posició de sortida.

Tot i això els Ferrari han decepcionat, donat que han rodat mig segon per volta més lents que els Mercedes. Kimi Raikkonen ha marcat el quart millor temps, i el més rapid de la resta ha estat Kevin Magnussen, cinquè classificat. Els pilots de Red Bull, Max Verstappen i Daniel Ricciardo han estat més ràpids que els de Ferrari al llarg de la jornada, però sortiran penalitzats per haver canviat els seus motors havent superat el límit reglamentari.

El fet de que cinc pilots tinguin penalitzacions que els obligarà a sortir des de la part del darrera de l'engraellat ha fet que no hi hagués pràcticament lluita per passar de la Q2 a la Q3. Tots els pilots que han participar en la segona fase de la "Qualy" han passat doncs a la fase final.

Fernando Alonso, un dels cinc penalitzats per canvi de motor,  ocuparà la setzena posició en l'engraellat, després d'haver donat només unes poques voltes en la Q1. Carlos Sainz, en canvi, ha passat a la Q2, però com el seu company a Renault Nico Hulkenberg ha decidit no sortir a rodar, perquè sabia que no feia falta donat que ocuparà l'onzè lloc en la sortida, i podrà escollir el tipus de pneumàtic per fer la primera part de la carrera.

Anar al contingut