Valero Rivera en una imatge d'arxiu (Reuters)
Valero Rivera en una imatge d'arxiu (Reuters)
Handbol

Valero Rivera classifica a Qatar per als primers Jocs Olímpics de la seva història

La feina de Valero Rivera al capdavant de la selecció de Qatar està donant els fruits esperats. Del subcampionat del món de l'any passat l'equip ha passat a ficar-se en els seus primers Jocs Olímpics.

Actualitzat

Valero Rivera ha conduït la selecció de Qatar a classificar-se per primera vegada per uns Jocs Olímpics amb un triomf sobre l'Iran (28-19) a l'últim partit del torneig classificatori disputat a Doha. L'equip de l'exentrenador del FC Barcelona ha dominat totalment aquest preolímpic superant també a la primera fase l'Iran (32-17), Japó (36-19), Oman (31-20), Uzbekistan (49-9) i Aràbia Saudita (29-23) i en semifinals Corea del Sud (30-26).

Des de l'arribada de Rivera a Qatar l'abril del 2013, la progressió de l'handbol al país ha estat evident. Al febrer del 2014 la selecció va guanyar el Campionat d'Àsia i a l'agost d'aquell mateix any els Jocs Asiàtics. L'explosió definitiva va ser al Mundial de Doha del 2015, on van caure a la gran final davant de França per un ajustat 22 a 25.

Qatar, que ha renovat com a seleccionador a Valero Rivera fins al 2020, és el quart equip classificat pels Jocs de Río. Els altres tres són França com a campiona del món, l'Argentina com a campiona panamericana i el Brasil com a amfitrió. Falten per saber-se els altres 8 equips que completaran el quadre del torneig olímpic.

Anar al contingut