Valentino Rossi
Valentino Rossi ha tornat a la seva llegenda a Assen (EFE)
Motor

Valentino Rossi s'imposa al Gran Premi d'Holanda i Andrea Dovizioso és el nou líder de MotoGP

Després d'una lluita trepidant, Petrucci i Márquez han pujat al podi amb l'italià, que no guanyava des de feia un any i es converteix en el més veterà a fer-ho en MotoGP

Actualitzat

Un any llarg després de l'útlima victòria, Valentino Rossi ha tornat al capdamunt del podi d'una cursa de MotoGP, la del Gran Premi d'Holanda, que s'ha disputat aquest diumenge al circuit d'Assen. L'italià continua eixamplant la seva llegenda, i ja porta més de vint anys guanyant curses del mundial de motociclisme. A més, als 38, amplia el rècord de veterania pel que fa a guanyadors de grans premis.

Al podi l'han acompanyat Danilo Pertrucci, que li ha discutit el triomf fins a l'última recta, i Marc Márquez, que ha tret un bon premi després d'haver estat mitja cursa ficat en una dura lluita on també s'ha involucrat Johann Zarco, que ha sortit mal parat d'un toc amb Rossi, i, al final, Cal Crutchlow, que ha estat quart.

El perdedor del dia ha estat Maverick Viñales, que ha caigut a la volta 11 i, en quedar-se sense puntuar, ha perdut el lideratge del campionat, que ara assumeix Andrea Dovizioso, cinquè aquest diumenge.

La cursa ha estat trepidant des de l'arrencada, a partir de la qual Rossi, Zarco, Petrucci i Márquez s'han destacat com a grupet i han començat les hostilitats. Tots quatre han avançat cap al primer lloc en algun moment, però Rossi ha estat el més agressiu en tot moment, primer contra Zarco i, després resistint el atacs de Petrucci.

I tot això, sota l'amenaça constant de pluja. En l'últim terç de la prova han caigut algunes gotes i els tallers s'han obert per als pilots que volguessin canviar de moto. Zarco ha estat l'únic que ho ha fet, i ha perdut tota opció de seguir competint. El seu lloc l'han ocupat Dovizioso i Crutchlow, que, amb la pluja, han aconseguit unir-se al grup.

Més enrere, un Jorge Lorenzo molt desdibuixat també ha fet el canvi. Ha acabat la cursa en el 15è lloc.

Pel que fa als catalans, només Viñales ha caigut, però, fora del podi de Márquez, les actuacions ha estat discretes: Aleix Espargaró, Dani Pedrosa, Pol Espargaró i Tito Rabat han arribat seguits, entre els llocs 10 i 13.

Pedrosa es despenja clarament dels primers llocs de la classificació, que ara encapçala Dovizioso amb 115 punts, quatre més que Maverick, que ara és segon. Els segueixen Rossi (108) i Márquez (104).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut