Marc Márquez certificava el seu Campionat del Món al circuit de Motegi al Japó (EFE)
MotoGP

Valentino Rossi i Jorge Lorenzo feliciten públicament Marc Márquez pel títol mundial en MotoGP

Amb el Campionat del Món sentenciat, els dos pilots de Yamaha rebaixen tensions entre ells i reconeixen els mèrits del pilot català

Actualitzat

Comença l'activitat al circuit de Phillip Island i tots els focus estan posats en el flamant nou campió del món en MotoGP, Marc Márquez. Com sempre abans de cada cursa, els dijous és el dia de les rodes de premsa i el Tro de Cervera, amb el seu etern somriure, s'ha mostrat exultant davant dels periodistes: "Tenia moltes ganes de guanyar, però he de saber controlar la motivació, el 2014 vaig acabar a terra o sigui que si no guanyo en el que queda de Mundial tampoc passa res."

Marc Márquez ha tingut paraules d'agraïment per l'allau de felicitacions que ha rebut, des de cracs del món de l'esport com Pau Gasol, Andrés Iniesta o Ona Carbonell fins a milers d'aficionats anònims que no s'han estat d'enviar-li missatges eufòrics a través de les xarxes socials. Això sí, si al campió del món hi ha hagut una felicitació que li ha arribat a l'ànima ha estat la de Jorge Lorenzo, "que també mereixia guanyar el títol i que sap perfectament el que vam haver de viure a començaments de temporada", ha explicat Márquez.

Durant la conferència de premsa, les càmeres no han deixat d'enfocar el tricampió de MotoGP català, perquè si algú podia esgarrapar algun instant d'atenció era el seu rival i enemic declarat, Valentino Rossi, que no ha comparegut davant dels mitjans. Sobre el pilot italià, Marc Márquez ha declarat que "encara no s'han vist, però que Valentino és un professional" i s'ha mostrat convençut que en algun moment l'acabarà felicitant.

Tant bon punt Valentino Rossi s'ha deixat veure pel pàdoc australià, s'ha afanyat a dir que espera "tenir l'oportunitat de felicitar-lo durant el cap de setmana", tallant de soca-rel qualsevol indici de tirar més llenya al foc a la polèmica i la tensió que ha planat entre els dos pilots des del final de la temporada passada.

Jorge Lorenzo, per la seva banda, ha explicat que va felicitar personalment Marc Márquez en un restaurant en què van coincidir sopant, però davant de la premsa internacional tampoc s'ha volgut estar de reconèixer públicament que "ha fet una temporada impecable, ha estat el millor".

En matèria esportiva, la rivalitat entre els dos pilots de Yamaha, Rossi i Lorenzo, per guanyar el subcampionat passa a ser el gran estímul en el que queda de Mundial. De moment, els núvols de pluja i el vent s'han instal·lat en el cel del circuit de Phillip Island. Així, s'augura una cursa complicada i amb risc de caigudes, i és que el traçat australià és dels més ràpids del Mundial.

 

Anar al contingut