Usain Bolt i Almaz Ayana (Reuters)
Atletisme

Usain Bolt i Almaz Ayana, nomenats millors atletes del 2016

Com no podia ser d'una altra manera en any olímpic, tant els guanyadors com els finalistes del guardó van destacar als Jocs de Rio

Usain Bolt, en categoria masculina, i Almaz Ayana, en la femenina, han estat proclamats millors atletes del 2016. El jamaicà ha obtingut aquest estiu, als Jocs de Rio, el seu tercer triplet olímpic consecutiu (100 metres, 200 metres i relleu 4x100). És la sisena vegada que Bolt obté aquest premi al llarg de la seva carrera. Els altres dos candidats al guardó eren el britànic Mo Farah (or a Rio en 5.000 i 10.000) i el sud-africà Wayde Van Niekerk (or olímpic dels 400 amb rècord mundial, 43.03).

Almaz Ayana va guanyar la cursa olímpica dels 10.000 metres a Rio marcant un nou rècord mundial. Era la primera temporada que l'atleta etíop, campiona del món dels 5.000 l'any anterior, competia en aquesta distància. Per cert, als 5.000 va guanyar el bronze olímpic. Les altres finalistes eren la jamaicana Elaine Thompson, campiona olímpica dels 100, els 200 i plata en el 4x100, i la polonesa Anita Wlodarczyk, or olímpic de martell, amb rècord mundial inclòs.