Atletisme

Uns 60.000 corredors prendran la sortida en la 33a edició de la Cursa d'El Corte Inglés

La 33a edició de la tradicional Cursa d'El Corte Inglés es disputarà aquest diumenege a Barcelona a partir de les 9.30 hores del matí sobre el seu habitual recorregut urbà, on s'espera una participació superior als 58.024 corredors que hi van prendre part l'any passat. És la primera vegada que la carrera popular avança la data de la celebració, cosa que en pot retallar també la inscripció final. Tot i així, divendres ja hi havia uns 54.000 inscrits, a falta encara de tot el dia d'avui per al tancament de les llistes. Mohamed Benhmbarka i Meritxell Calduch parteixen com els grans favorits a la victòria.
La prova, que aquest any té el lema "Córrer és la meva victòria", presenta diverses novetats. La primera és el canvi de data, que passa de l'habitual de finals de maig a primers d'abril, a causa del dens calendari d'actes de cap de setmana a la ciutat al maig, en què destaca la Final Four de bàsquet, el Saló de l'Automòbil o les eleccions municipals.

La segona és que el recorregut s'escurça en 168 metres, i passa dels 10.934 quilòmetres habituals als 10.766 quilòmetres, ja que la sortida s'avança al passeig de Gràcia, a la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes.

La tercera novetat és que el cronometratge de Campionship establirà un registre del temps de pas dels 10 quilòmetres perquè la prova sigui homologada amb les altres sis que componen la Challenge Barcelona 10 km.

Benhmbarka i Calduch, favorits a la victòria

Pel que fa a la participació, el marroquí establert a Sant Celoni Mohamed Benhmbarka, vencedor de les tres últimes edicions, parteix com a favorit juntament amb el badaloní Pol Guillén, també guanyador en tres edicions (2005, 2006 i 2007). Tots dos lluitaran per igualar els quatre triomfs de Joan Viudes, que ostenta des de 1992.

També hi seran els marroquins Omar Oughzif (JA Sabadell), un jove corredor de 24 anys que va ser segon l'any passat, i Otmane Btaime, vencedor aquest any de la Mitja Marató de Montornès.

En categoria femenina, s'espera la presència de la manresana Meritxell Calduch (FC Barcelona), guanyadora el 2009; la marroquina Hasna Bahom, tercera l'any passat, i la ucraïnesa Inna Lebedieva (JAS Sabadell).