Un grup de seguidors del Barça, a l'aeroport de Girona abans d'agafar un vol cap a Londres.
Lliga de Campions

Uns 20.000 aficionats culers es desplacen a Londres per presenciar en directe la final de la Champions

A Londres ja es respira l'ambient de la final de la Champions. Més de 20.000 aficionats culers acompanyaran l'equip blaugrana a l'estadi de Wembley i els primers seguidors ja han començat a sortir cap a la capital anglesa, la majoria en avions i uns 400 valents en autocars. Pep Guardiola ja va dir en la celebració de la Lliga del 2010 que la plantilla del Barça se sentia en deute amb l'afició i es comprometia a conquerir la quarta Champions de la història del club. Aquest dissabte els blaugranes lluitaran per complir aquesta promesa a l'estadi de Wembley i el que és segur és que no estaran sols.

Actualitzat
Més de 20.000 seguidors culers es desplacen a Londres per assistir a un partit que paralitzarà mig món. Alguns d'aquests aficionats ja han començat a sortir cap a la capital anglesa. De l'aeroport del Prat, s'han enlairat els primers avions a les vuit. Per tant, de bon matí s'han tenyit de blaugrana les terminals. Aquesta tarda, encara sortiran alguns vols més amb destinació a Londres, però la majoria de xàrters estan previstos a partir de la matinada que ve. En total seran 200 vols els que sortiran des de la capital catalana.

Els que no puguin viatjar a Londres podran seguir la final de la Champions en la retransmissió de TV3. Des de casa o en alguna de les pantalles gegants repartides pel territori català. Aquest matí, ja s'estava condicionant la zona de l'arc de triomf, on es preveu l'assistència d'uns 20.000 aficionats. En cas de victòria blaugrana, també es farien aquí les celebracions i la festa de TV3.

En altres capitals catalanes com Girona, s'ha optat per fer el muntatge sota els plàtans del parc de la Devesa, perquè com que el partit començarà de dia, els organitzadors creuen que aquí dins, enmig dels arbres, la pantalla es veurà millor. Fins ara les celebracions a Girona sempre s'han concentrat a la plaça Catalunya, però en aquest punt de la ciutat encara avui hi ha l'acampada dels indignats.

A l'aeroport Girona-Costa Brava s'han hagut d'incrementar el nombre de vols cap a Londres, per poder traslladar els aficionats del Barça. La companyia Ryanair ha doblat moltes de les freqüències i per dissabte hi ha previst un vol xàrter.

Els més valents, en autocar

Carregats amb motxilles i coixins, fins i tot amb neveres portàtils, arribaven a les vuit del matí a l'esplanada del Camp Nou els 400 culers que han triat l'opció "low cost" per anar a Wembley. Es passaran un dia sencer tancats en un autocar, però ni això els refreda els ànims...

La seva arribada a Londres està prevista per aquest dissabte a les set del matí, després de 23 hores de carretera. Travessaran França fins a Calais i allà, per l'Eurotúnel, arribaran fins a Anglaterra. Al davant, doncs, un camí molt llarg -1.500 quilòmetres de ruta- per buscar la quarta final de la història del FC Barcelona.
Anar al contingut