Una sòlida Juventus frena la valentia del Mònaco i és el primer finalista de la Champions (2-1)

Mandzukic i Dani Alves han segellat el pas dels italians per a la gran final de Cardiff i Mbappé ha fet el gol de l'honor del Mònaco, que s'acomiada del somni europeu com l'equip revelació del torneig

David CarballoActualitzat

La solidesa de la Juventus ha acabat amb el somni europeu del Mònaco. El conjunt italià ha complert els pronòstics i s'ha convertit en el primer finalista de la Lliga de Campions després de desfer-se de l'equip revelació del màxim torneig continental per un global de 4 a 1.

Sense res a perdre després del 0 a 2 advers de l'anada, el Mònaco ha sortit a per totes a la gespa del Juventus Stadium. En un inici fulgurant, els del Principat s'han abocat a l'atac i han posat setge a la porteria defensada per Buffon. Mbappé i Falcao han donat els primers avisos de perill davant una Juve que no s'ha deixat impressionar per la fogositat del seu rival.

Els italians han mantingut en tot moment la calma i han esperat la seva oportunitat per sentenciar l'eliminatòria. Un cop passada la tempesta del primer quart d'hora, la "Vecchia Signora" ha destrossat el descarat Mònaco al contraatac. Amb el pas dels minuts, la Juve ha estat molt superior i Subasic s'ha hagut de multiplicar per tapar les vies d'aigua.

En el minut 33, el porter croat del Mònaco no ha pogut fer res per evitar el primer gol del seu compatriota Mario Mandzukic, que ha aprofitat una precisa assistència de Dani Alves. El domini local ha estat aclaparador i, just abans del descans, l'exblaugrana ha confirmat el seu gran moment de forma fent el segon amb una gran volea des de la frontal de l'àrea. El lateral brasiler ha participat en els quatre gols del seu equip a les semifinals, amb tres assistències i un gol.

Mbappé fa el gol de l'honor

Amb l'eliminatòria completament sentenciada, la segona part ha estat un autèntic tràmit fins als últims 20 minuts, quan Mbappé ha retallat distàncies i ha fet el gol de l'honor del Mònaco. El prodigi francès s'ha convertit en el jugador més jove de la història que marca en una semifinal de la Champions, amb només 18 anys i 140 dies.

A partir d'aquí, el matx s'ha anat escalfant, sobretot després d'una trepitjada intencionada de Glik a Higuaín, que ha desfermat la ira del davanter argentí. Malgrat uns moments de tensió, la Juventus ha acabat certificant sense problemes la seva classificació per a la final de Cardiff del pròxim 3 de juny. Els italians ja esperen rival, que, si no hi ha una gran sorpresa, serà el Reial Madrid.