Una Reial Societat galàctica

Una Reial Societat galàctica clava una maneta al València a domicili (2-5)

L'equip de Sant Sebastià ha donat un cop inesperat a Mestalla, per la contundència del resultat (2-5). Per la seva banda, el Getafe ha confirmat que està en alça batent el Màlaga (1-0).

El València ha rebut un dur càstig per part d'una sorprenent Reial Societat, aquest vespre, a Mestalla. Passat el primer minut de joc, s'havia avançat mitjançant Soldado, però, d'ençà d'això, totes les bones notícies de la primera part han tingut els visitants com a protagonistes. La dolenta, l'expulsió directa de Jonas per donar un cop a la cara a Zurutuza, deixant els de Pellegrino amb deu.

Els bascos han tingut fins a cinc ocasions clares, i a la sisena ha arribat l'empat de De la Bella (36'), un gol preciós amb una finta impossible davant Alves, que ja no podia multiplicar-se més.

En la represa ha continuat el festival dels "txuri-urdin", amb molta pressió i més oportunitats. Un segon gol, de Mikel González (56'), i el tercer, d'Ifrán (63'), han provocat la desesperació i els xiulets del públic.

Soldado, un altre cop ell, ha retallat distàncies (76') rematant una gran centrada de Feghouli des de la línia de fons. Un miratge, perquè, poc després, Agirretxe s'ha valgut d'una retallada de gran qualitat dins la petita per fer el quart (82'). El cinquè ha aribat a les acaballes, de penal transformat per Carlos Vela (90').

Amb aquest resultat, la Reial Societat se situa a la setena posició provisional a la Lliga i fa la sensació que encara pot tenir molt recorregut. El València queda dotzè, i el càrrec de Mauricio Pellegrino pot començar a perillar.

Getafe, 1 - Màlaga, 0

Ja és oficial, el Getafe es pot considerar una de les revelacions de l'actual curs futbolístic. L'equip madrileny ha derrotat el Màlaga al Coliseo Alfonso Pérez, amb un gol solitari i matiner (minut 10), transformat de cap per l'exespanyolista Albert Lopo.

Els homes de Luis García Plaza han fet un bon treball contenint els de Manuel Pellegrini. Tasca meritòria, atès que els andalusos s'han convertit aquest any en una de les sensacions de la Lliga de Campions.

El Màlaga només ha aconseguit posar problemes als locals a la fase final del partit, amb diverses ocasions a què ha respost el porter, Moyá.

Amb aquest resultat, tots dos equips queden amb 22 punts a la part alta de la classificació, dins de les places europees.