El FC Barcelona serà el rival amb què la Reial Societat estrenarà Anoeta després de la reforma
Barça

El Barça espera estrenar Anoeta amb victòria enfront d'una Reial Societat amb moltes baixes

Els blaugrana només hi han guanyat una vegada en els deu últims anys de Lliga. Controlar Messi serà fonamental per als bascos, perquè l'argentí els ha fet quinze gols, i, normalment, quan marca, el Barça s'emporta els tres punts    

Actualitzat

La Reial Societat aspira a donar un altre disgust al líder de la Lliga, el FC Barcelona, en un estadi d'Anoeta remodelat on els blaugranes només han guanyat una vegada en deu anys en competició de Lliga, encara que els locals afrontaran el partit amb un equip marcat per les baixes d'alguns dels seus millors jugadors.

Després de la primera parada de seleccions de la temporada, el Barcelona reprèn aquest dissabte la rutina a Anoeta, un estadi històricament complicat per al conjunt blaugrana, que inicia una intensa marató de set partits en 22 dies.

Amb el primer partit de la Lliga de Campions contra el PSV Eindhoven a l'horitzó, l'esquadra entrenada per Ernesto Valverde viatja a Sant Sebastià amb la missió de signar el ple de quatre victòries en la competició domèstica i mantenir el pols pel lideratge. Després d'un primer tram de calendari relativament senzill, apareixen els revolts per a Ernesto Valverde, que haurà de moure la banqueta davant l'atapeït calendari que espera el seu equip en les pròximes tres setmanes.

Unes rotacions que en les primeres tres jornades de Lliga amb prou feines van tenir protagonisme. Valverde només va fer un canvi de peces entre la primera i la segona jornada, donant entrada a Philippe Coutinho, que va ocupar la medul·lar, desplaçant Sergi Roberto al lateral dret, i Nelson Semedo, a la banqueta. Una fórmula que va repetir en la tercera jornada.

Els jugadors que semblen tenir un lloc assegurat a l'onze són Lionel Messi, Gerard Piqué i Jordi Alba, tres puntals en els esquemes de Valverde que en l'últim parada no van viatjar amb les seves respectives seleccions. Menys temps de recuperació han tingut els brasilers Arthur Melo (que ja no ha viatjat a Sant Sebastià) i Philippe Coutinho, que aquest divendres s'han reincorporat a la dinàmica del primer equip, de manera que la seva presència a l'onze no està assegurada.

Més enllà de les rotacions, el Barcelona no es pot confiar al tot just renovat estadi d'Anoeta, on en els últims vuit partits només ha aconseguit una victòria. Precisament, l'últim triomf al feu de la Reial Societat va ser la temporada passada, amb Valverde a la banqueta, quan el Barça va posar punt final a una ratxa de cinc derrotes i dos empats sumant un triomf convincent (2-4).

Baixes importants

No jugaran homes com Willian José, el màxim golejador la temporada passada; el belga Adnan Januzaj, inèdit aquesta temporada, o Sandro Ramírez, que es perd, per lesió, l'oportunitat de brillar contra el seu antic equip. La Reial Societat tampoc podrà comptar amb el central Diego Llorente, baixa per lesió per diversos mesos, ni amb l'extrem Martín Merquelanz. Per això s'incrementen els problemes per a Asier Garitano, que busca la seva primera victòria com a entrenador contra els culers.

L'estadística ofereix arguments als dos conjunts, ja que la Reial només ha perdut un partit a casa contra el Barça en tota una dècada i els blaugranes han guanyat els últims quatre partits que han jugat contra els guipuscoans, entre Copa i campionat de Lliga.

Anar al contingut