Actualitat blanc-i-blava

Una nova desfeta de l'Espanyol davant l'Osasuna (0-1) deixa els de Valverde lluny d'Europa

L'Espanyol no aixeca cap. Els de Valverde van tornar a perdre al Lluís Companys davant l'Osasuna (0-1) en un altre partit molt gris. Els navarresos van dominar el joc des del primer minut, mentre que els blanc-i-blaus només van intentar reaccionar en els últims 20 minuts de partit. Un gol d'Astudillo, en aprofitar una greu errada de Kameni, va ser suficient pels de Cuco Ziganda. La victòria del Sevilla a Mallorca allunya una mica més l'Espanyol de les places que donen accés a la UEFA. Els aficionats van acomiadar l'equip amb xiulets.

L'Osasuna es va fer amb el domini del joc des dels primers instants del partit. Abans que es complís el minut 2, Plasil ja havia estavellat una pilota a la creueta de la porteria de Kameni en el llançamanet d'una falta lateral. Durant la primera mitja hora, els navarresos es van apropar amb més perill que no pas els espanyolistes a l'àrea rival: un contraatac conduït per Juanfran per la banda dreta no va ser aprofitat per Kike Sola, que es va fer un embolic dins de l'àrea gran quan tenia sol al mexicà Vela a la seva esquerra. L'Espanyol no va posar a prova Ricardo fins al minut 15, en una tímida rematada de cap de Valdo a la sortida d'una falta executada per Luis García.

Cantada de Kameni i primers xiulets

Fruit del domini visitant, Astudillo va marcar el 0-1 en una greu errada de Kameni, que no va saber controlar una centrada molt tova de Puñal en una de les moltes faltes a prop de l'àrea que va disposar l'Osasuna en la primera part. El públic del Lluís Companys, que ja estava intranquil des dels primers minuts del partit, va mostrar el seu desencís amb les últimes actuacions de l'equip amb xiulets de desaprovació. L'Espanyol, però, no va espavilar, i Kameni, aquesta vegada sí, va evitar el 0-2 en un xut de Kike Sola. L'única ocasió dels catalans abans del descans va ser en un altre cop de cap de Valdo a centrada de Tamudo. Va ser l'única jugada de mèrit del capità espanyolista, molt desafortunat en els primers 45 minuts. Els de Valverde van ser acomiadats per la seva afició amb alguns mocadors.

La represa es va iniciar amb dues bones oportunitats per a l'Osasuna: Juanfran i Vela van estar a punt d'aprofitar el desconcert de la defensa blanc-i-blava per augmentar la distància en el marcador. Només s'havien jugat dos minuts de la segona part. Valverde va fer entrar Riera, que va ser suplent per tercer partit consecutiu, per David García. La primera acció del migcampista balear hauria pogut significar la seva expulsió si l'àrbitre hagués vist una entrada molt lletja de l'internacional a Azpilicueta. Jordi Gómez i Jonathan Soriano van ser els següents en sortir de refresc, però l'ocasió més clara va tornar a ser per l'Osasuna: Juanfran va fer un control magnífic davant la sortida de Kameni, però el seu xut a porteria buida es va estavellar en el travesser.

Més lluny de la UEFA

En l'últim tram del partit, l'Espanyol es va bolcar per empatar i Tamudo va poder marcar en aprofitar una mala sortida de Ricardo. Monreal, però, va treure la pilota sobre la línia de gol. Amb aquesta derrota i la victòria del Sevilla a Mallorca, els espanyolistes ja es troben a sis punts de les places que donen accés a la UEFA.