Una gran Penya frega la proesa contra el Madrid (80-81)

El FIATC Joventut no ha pogut revenjar-se del R. Madrid i ha caigut a l'Olímpic per només un punt. Al descans els verd-i-negres guanyaven de 13 punts però el Madrid ha fet un parcial de 36-50 que els ha donat la victòria als últims segons

El FIATC Joventut ha estat a punt d'aconseguir la revenja davant un R. Madrid amb el que van perdre a les semifinals de la Copa del Rei (80-81). Un fort Madrid que aquesta setmana havia aconseguit el seu rècord en triples (18/28) en el Top 16 de l'Eurolliga.

L'equip de Pablo Laso ha començat el partit fluix i la Penya ha aprofitat l'avinentesa per jugar amb intensitat dominant tot el primer quart. Al final dels primers deu minuts la Penya arribava quatre punts per sobre (22-18). El segon quart ha estat el millor dels verd-i-negres. La Penya ha dominat l'escenari i el Madrid no ha sabut reaccionar. Tot i el desencert dels catalans des de la línia de 3, el de Salva Maldonado s'han anat allunyant en el marcador fins a situar-se 13 punts per sobre al descans (44-31).

El fatídic tercer quart de la Penya

És un clàssic que el R. Madrid surti molt fort al tercer quart. Pablo Laso ha tret un equip físic i Sergi Llull s'ha convertit en la clau de la remuntada de l'equip blanc, amb un gran encert anotador des de la línia de 3 punts. El Madrid ha anotat 23 punts en només 5 minuts, tot i això, la Penya ha aguantat el marcador i ha viscut dels 13 punts de renda aconseguits a la primera part, plantant-se al final del tercer quart un punt per sobre (61-60).

A l'últim quart la Penya ha continuat lluitant i ha aguantat el marcador  fins als últims minuts. Un quart marcat per una expulsió de Felipe Reyes, per dues tècniques, i una gran jugada d'Albert Miralles que ha superat a Rudy Fernández. A falta de dos minuts el Madrid s'ha avançat en el marcador (76-80).

El final del partit ha estat a cara o creu. Qualsevol podia guanyar. A falta de 8 segons Sergi Vidal ha empatat el partit després d'anotar dos tirs lliures (80-80), però una falta de la Penya a 2.4 segons del final, ha fet que 'Chacho' avancés els blancs amb un tir lliure i un resultat final de 80-81.

El parcial de la segona part ha estat pel Madrid amb un espectacular 36-50.