Atletisme

Una comissió de l'AMA recomana la suspensió de la Federació Russa d'Atletisme per pràctiques de dopatge

Un informe independent de l'Agència Mundial Antidopatge assegura que la policia russa i el govern de Vladímir Putin hi estan implicats i creu que els Jocs de Londres van estar sabotejats amb atletes dopats

Actualitzat

La Comissió Independent de l'Agència Mundial Antidopatge recomana la suspensió de la Federació Russa d'Atletisme i la suspensió a perpetuïtat de cinc atletes i cinc entrenadors per pràctiques de dopatge. Aquesta comissió de l'AMA també recomana la retirada de l'acreditació al laboratori antidopatge de Moscou i acusa els serveis secrets russos d'intimidació.

L'AMA assegura que la policia russa i el govern de Vladímir Putin hi estan implicats i creu que els Jocs de Londres van estar sabotejats amb atletes dopats.

La setmana passada, l'expresident de la Federació Internacional d'Atletisme i membre del Comitè Olímpic Internacional, Lamine Diack, va ser imputat per corrupció per haver acceptat suposadament diners de Rússia per tapar casos de dopatge. Precisament aquest dilluns la comissió ètica del COI ha demanat la retirada del grau de membre honorari del dirigent senegalès de 82 d'anys Lamine Diack.

L'actual president de la IAAF, Sebastian Coe, ha assegurat en declaracions a la BBC que cal recuperar la confiança i ha confirmat que proposarà al seu consell directiu la possible imposició de sancions a la Federació Russa que podrien incloure la suspensió total i la retirada de futurs esdeveniments de la Federació Internacional d'Atletisme.

Rússia rebutja l'exclusió dels seus atletes

Rússia ha rebutjat rotundament la possible exclusió dels seus atletes dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro el 2016 recomanada avui per la Comissió Independent de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA). "Aquesta és una declaració políticament motivada per la sèrie de sancions adoptades contra Rússia. No té cap fonament", ha dit Vladímir Úiba, cap de l'Agència Federal Mèdic-Biològica (AFMB) de Rússia, en declaracions a l'agència Interfax.

El metge rus ha recordat que "les proves antidopatge es fan als esportistes a la comissaria de la WADA" i que "els esportistes no saben quan apareixerà l'inspector". "No es pot parlar de cap classe de privació de medalles, encara que siguin olímpiques, o de desqualificació, inclòs dels entrenadors", ha afegit.
 
Per la seva banda, el ministre d'Esports rus, Vitali Mutko, ha recordat que la WADA únicament ha fet "recomanacions". "No s'han de barrejar les coses. La comissió no té dret a excloure ningú", ha aclarit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut