Mundial

Una cerimònia colorista dóna el tret de sortida al Mundial de Sud-àfrica poc abans del partit inaugural

Sud-àfrica, i amb ella el món sencer, ja respira futbol. El Mundial del 2010 ha començat a Johannesburg amb la celebració de la cerimònia inaugural, que ha acollit l'imponent estadi Soccer City. Ha estat un acte breu però colorista i musical el que ha donat el tret de sortida a la festa del futbol mundial amb el suport inestimable, incondicional i eufòric dels aficionats sud-africans. La cerimònia, doncs, ho ha deixat tot a punt perquè a partir d'ara la pilota comenci a rodar i l'espectacle futbolístic guanyi protagonisme. Sud-àfrica i Mèxic seran els encarregats d'obrir una esperadíssima Copa del Món.

Actualitzat
La festa ha estat total i això només ha fet que començar. Abans que l'enfrontament entre Sud-àfrica i Mèxic situï el futbol al centre del món, tothom ha estat testimoni de la passió amb què l'afició local viu el seu Mundial, el primer celebrat en terra africana. 

El Mundial del 2010 ha quedat inaugurat amb una cerimònia molt aplaudida i marcada, això sí, per l'absència de Nelson Mandela. Però el suport dels sud-africans per la Copa del Món és tal que ni l'absència del líder negre ha deslluït un acte colorista, musical i molt participatiu en què les al·lusions a l'origen africà de la humanitat i els símbols típics del país han donat peu a la presentació dels 32 països participants en aquest Mundial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut