Automobilisme

Una avaria a 6 minuts del final deixa Toyota sense el triomf a les 24 Hores de Le Mans

El cotxe número 5 de Toyota semblava tenir del tot encarrilat el triomf a aquesta cursa de resistència a poc del final. Una avaria, però, ha propiciat un desenllaç del tot inesperat

Actualitzat

Una avaria mecànica a 6 minuts del final ha deixat Toyota sense la victòria final a les 24 Hores de Le Mans. Gràcies a la mala sort del seu competidor, Porsche ha pogut revalidar el títol que va guanyar l'any passat.

El Toyota número 5, pilotat per Sebastien Buemi, Kazumi Nakajima i Anthony Davidson, tenia un minut i mig d'avantatge al capdavant de la cursa a falta de 10 minuts pel final quan ha començat a perdre potència. Nakajima ha detingut el vehicle al carrer de boxes i després ha tornat al circuit per fer l'última volta en 12 minuts i assegurar com a mínim el segon lloc de la classificació. Però l'equip ha estat desqualificat per aquest últim gir, massa lent.

Els grans beneficiats per aquesta avaria han estat Romain Dumas, Neel Jani i Marc Lieb, els pilots del Porsche número 2, que han aconseguit un triomf amb què ja no comptaven. El Toyota número 6 ha assolit el segon lloc a la cursa i Audi, el tercer. La marca alemanya ha estat de forma ininterrompuda al podi d'aquesta cursa des del seu debut l'any 1999.

A la categoria GTE Pro ha guanyat el Ford GT40 de Dirk Muller, Sébastien Bourdais i Joey Hand, al davant del Ferrari de Giancarlo Fisichella, Toni Vilander i Matteo Malucelli. En LPM2 el vencedor ha estat l'Alpine A460 de Nicolas Lapierre, Gustavo Menezes i Stéphane Richelme. L'equip del castellonenc Roberto Merhi no ha pogut completar la cursa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut