Un solitari gol de Rafinha dóna la victòria al Barça davant del Granada (1-0)

Els blaugranes han resolt amb victòria el partit 1.500 disputat al Camp Nou

Oriol LlachActualitzat

El Barça ha rebut el Granada al Camp Nou amb un onze titular de circumstàncies condicionat, en part, per les baixes: ni Gerard Piqué, ni Jordi Alba ni Andrés Iniesta; en part, per la reserva d'efectius de cara al partit de Champions de dimarts contra el Manchester City de Pep Guardiola a l'Etihad Stadium. Sergio Busquets ha vist el partit des de la banqueta.

Abans del xiulet inicial, Luis Suárez ha ofert al Camp Nou la Bota d'Or, que recentment va guanyar, acompanyat pels seus dos fills.

El Granada és el cuer de la Primera Divisió i està en ple procés d'adaptació a la filosofia del seu nou entrenador Lucas Alcaraz, després de la destitució de Paco Jémez. Els andalusos han sortit completament replegats en defensa, conscients que és el plantejament menys dolent a l'hora d'enfrontar-se amb un equip format per jugadors de la talla dels blaugrana. Objectiu: evitar la golejada.

Durant uns instants, en el minut 12 de la primera i de la segona part, tot el protagonisme se l'ha emportat el públic del Camp Nou en lloc dels jugadors, i és que els seguidors del Barça han dedicat una sonora xiulada, una mocadorada, targetes vermelles i tota mena de càntics reclamant la dimissió del president de la Lliga, Javier Tebas, en senyal de protesta per les polèmiques declaracions que va fer sobre l'actitud dels jugadors del Barça a Mestalla.

Tornant a la gespa, el Barça ha acaparat la possessió de la pilota, tocant la pilota amb tranquil·litat i buscant, amb el cap fred, les vies d'entrada entre el teixit defensiu del Granada.

La primera ocasió clara ha arribat amb una pilota llarga de Mascherano que ha rebut Luis Suárez en una genial desmarcada, però, en l'un contra un davant del porter dels andalusos, l'uruguaià ha volgut driblar-lo sense èxit. Els jugadors han marxat al descans cap al vestidor amb 0-0 al marcador.

A la represa, els blaugrana han sortit amb el convenciment que havien de pujar la intensitat si volien encarar la victòria i, en la primera arribada a l'àrea del Granada, Rafinha ha fet el primer gol del Barça de xilena aprofitant el refús bombat d'un defensa andalús a una pilota que Neymar havia enviat prèviament al pal.

El davanter brasiler ha tingut el segon a les seves botes després d'una llarga i mil·limètrica centrada de Sergi Roberto, però el porter rival ha rebutjat el xut del brasiler. Minuts després ha estat Luis Suárez qui ha tingut una ocasió claríssima a l'àrea petita, però, de nou, Ochoa ha aturat la pilota amb solvència. Intents estèrils dels jugadors del Barça per eixamplar el resultat en el marcador. A les acaballes del partit ha estat Messi qui ha fallat el gol enviant la pilota als núvols quan estava sol davant del porter.