Un solitari gol de Portu desencalla un partit molt igualat i provoca la primera derrota del Reus a la Segona Divisió

El Girona de Machín enllaça el segon triomf consecutiu i s'instal·la en la zona còmoda, tot i el sòlid partit dels de Natxo González

El Girona ha trencat la imbatibilitat de l'equip revelació de la Segona Divisió aquest diumenge, a Montilivi, en un partit que s'ha hagut de resoldre per la mínima.

Les dues novetats en l'onze visitant, Querol i Máyor, han posat en guàrdia aviat els locals, però ben aviat ha quedat clar el pla conservador de sortida dels de Natxo González. El domini del Girona ha estat total en el primer temps buscant la verticalitat de Coris a l'esquera, però el Reus s'ha mostrat molt ben posicionat i amb un Atienza perfecte en el marcatge de Longo. L'italià ha fet parella amb Sandaza, que als 38 minuts ha desaprofitat una centrada genial de Borja amb una rematada de cap desviada. Tampoc Portu ha sabut orientar el seu xut un minut després.

A la represa, el Reus ha passat d'assegurar-se el control defensiu a dur la iniciativa en el joc: Folch ha fet el primer xut del Reus, blocat per Bounou; després, Querol ha rematat massa creuat. El 0 a 1 ha estat a punt d'arribar en el minut 69, amb una centrada de Miramón per a Folch, que ha fregat l'escaire. L'ensurt ha despertat el Girona amb dues ocasions de Longo: la primera, desviada per Edgar Badía a còrner; la segona, de cap, ha marxat per sobre el travesser. Portu ha fregat el pal poc després amb un xut des de fora de l'àrea, però sí que ha estat afortunat a dotze minuts per al final.  Una centrada llarga rebotada al segon pal l'ha rematat el migcampista murcià a l'àrea petita, que ha fet la seva segona diana aquesta temporada.

La reacció del Reus ha estat estèril. Ricardo Vaz, que ja havia malbaratat abans una ocasió, ha fet lluir-se Bounou per evitar l'empat amb una doble intervenció. Amb el Reus llançat en atac, una contra conduïda per Cifu l'ha culminat als núvols Longo quan es trobava tot sol davant Badía. Amb tot, el Girona s'ha acabat situant sisè amb dotze punts, per a resignació dels prop de tres-cents seguidors del Reus desplaçats a Montilivi.