Un solitari gol de Lampard tomba una Espanya dominadora però sense profunditat a Wembley (1-0)

La selecció espanyola ha perdut contra Anglaterra en un partit amistós disputat a Wembley en un duel on Iker Casillas ha igualat el rècord històric d'internacionalitats d'Andoni Zubizarreta amb 126. En el mateix escenari on el Barça es va proclamar campió d'Europa, l'actual campiona del món no ha pogut contra el conjunt anglès, que s'ha acabat imposant gràcies a un solitari gol de Lampard en l'inici de la segona part. Espanya, amb cinc jugadors blaugranes a l'onze titular, ha dominat bona part de l'enfrontament però li ha faltat la profunditat necessària per superar la muralla defensiva dissenyada per Fabio Capello. Villa ha tingut l'ocasió més clara per fer l'empat però el seu xut s'ha estavellat al pal.

Fins a cinc jugadors blaugranes, Xavi, Iniesta, Sergio Busquets, Villa i Piqué han entrat a l'onze titular de la selecció espanyola en l'amistós contra Anglaterra a Wembley. En el mateix escenari on el Barça es va proclamar campió d'Europa el passat mes de maig, Iker Casillas ha igualat el rècord històric de 126 internacionalitats amb Espanya d'Andoni Zubizarreta.

El conjunt de Vicente del Bosque ha imposat des del xiulet inicial el seu joc de toc però sense massa profunditat davant un rival que li ha cedit tota la iniciativa amb l'objectiu d'intentar sorprendre en algun ràpid contraatac. Durant la primera meitat, Espanya ha tingut molta possessió de la pilota però ha estat incapaç de perforar la muralla defensiva anglesa dissenyada per Fabio Capello. El seleccionador anglès ha lluït una espectacular flor a la seva americana en motiu de la boda del seu fill, que s'ha casat amb l'absència obligada del seu pare per aquest duel.

Lampard decanta la balança

Després d'una primera part sense gols, només començar la represa ha arribat la jugada que ha decantat el partit a favor dels anglesos. Darren Bent ha rematat de cap al pal i Lampard ha aprofitat el refús per batre la porteria defensada per Pepe Reina, que ha substituït Casillas al descans.

Els canvis introduïts per Del Bosque no han servit per dinamitzar el joc ofensiu de la selecció espanyola, que s'ha estavellat una vegada i una altra contra l'ordenada defensa anglesa. En el tram final, Espanya s'ha abocat a l'atac en busca d'un empat que hauria fet més justícia i Villa ha disposat de l'ocasió més clara per fer l'un a un però el seu xut s'ha estavellat al pal. Cesc també ha tingut una bona oportunitat per marcar però els intents a la desesperada no han servit per evitar la derrota del combinat espanyol, que continua renyit amb els amistosos contra seleccions potents.