Un sensacional Randolph i una errada arbitral salven el Reial Madrid davant del MoraBanc Andorra als quarts de la Copa

Un camp enrere no assenyalat ha donat pas al triple de Randolph que ha permés el Madrid arribar a la pròrroga davant del MoraBanc Andorra. A l'altre partit de quarts de la Copa del Rei, el Baskonia ha acabat amb les il·lusions de l'equip revelació de la Lliga Endesa

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid, líder de la Lliga Endesa, ha patit de valent per eliminar el MoraBanc Andorra (99-93). Els blancs, tot i la seva manca de punteria en el llançament triple durant molts minuts (14 de 43), han abusat d'aquest recurs. Al final, però, un triple d'Anthony Randolph (25 punts, 6 rebots) els ha salvat de la derrota. Els andorrans s'ha posat al davant en el marcador en el començament del primer quart, amb l'exhibició de moviments a la pintura del seu pivot Georgi Shermadini (27 punts, 7 rebots) i la verticalitat de l'escorta David Navarro (11 punts, 4 rebots, 3 assistències) en el segon quart. El Madrid s'ha vist 16 punts a sota. Al descans, els de Joan Peñarroya guanyaven de 10, 33 a 43.

A la represa, el Madrid ha aprofitat uns minuts de descans de Shermadini per capgirar la dinàmica, amb un Sergi Llull (22 punts, 7 rebots, 11 assistències) que ha trigat a despertar. A l'últim quart Anthony Randolph s'ha afegit a la festa blanca. A tres minuts del final, però, el Morabanc guanyava de 7. Unes pases de Shermadini han donat aire als blancs. En la jugada decisiva, després d'un camp enrere no xiulat de Llull, Randolph ha forçat la pròrroga amb un triple (86-86). El temps suplementari amb un parcial de 5 a 0 obra de Llull i Randolph. El Morabanc Andorra, totalment desmoralitzat, ha acabat cedint per un resultat enganyós, i totalment injust amb els seus mèrits.

En el duel de la Lliga Endesa entre aquests dos equips, també va acabar guanyant el Reial Madrid a la pròrroga (96-92). En aquell partit els blancs van arribar a anar 14 sota en el marcador durant la primera meitat.

Baskonia acaba amb el somni d'Iberostar Tenerife

L'Iberostar Tenerife, l'equip revelació de la Lliga Endesa, on ocupa el segon lloc de la classificació amb 15 victòries en 20 partits, no ha pogut aprofitar el seu bon moment a la Copa del Rei. El Baskonia ha imposat el seu físic i la velocitat del base Shane Larkin (26 punts, 8 assistències) per derrotar els canaris (90-81) i passar a les semifinals del torneig.

Els bascos ja s'han posat al davant en el primer quart, amb un parcial de 8 a 0. Aplicant-se en defensa, els vitorians han arribat al descans 9 amunt, 45 a 34. Una antiesportiva al pivot Ilimane Diop ha tornat a ficar en el matx l'Iberostar. A l'últim quart, Marius Grigonis (23 punts, 6 assistències) i Georgios Bogris (18 punts, 9 rebots) han liderat l'ultima ofensiva dels de Txus Vidorreta, però Larkin no ha donat opció a la remuntada.