Un Regal Barça amb el cap a l'Eurolliga derrota l'Assignia Manresa al Nou Congost (64-72)

El Regal Barça s'ha emportat el triomf del Nou Congost per 64-72 en el derbi català de la jornada a la Lliga ACB. A només 48 hores d'afrontar el tercer partit dels quarts de final de l'Eurolliga, contra el Panathinaikos, Xavi Pascual ha decidit donar descans a Navarro, que s'ha quedat tot el partit a la banqueta. Tot i l'absència d'un dels seus referents ofensius, els blaugranes han anat per feina i al descans ja guanyaven per 21 punts de diferència (26-47). El duel semblava sentenciat però l'Assignia Manresa ha reaccionat i ha posat emoció en un final molt més ajustat del que es podia preveure.

Fa dues temporades es van jugar quatre pròrrogues; la passada, una més. Es podia preveure que el derbi català entre l'Assignia Manresa i el Regal Barça del Nou Congost, amb els blaugranes immersos en els quarts de final de l'Eurolliga contra el Panathinaikos, seria novament renyit. Però no ha estat així, almenys durant els primers 20 minuts de l'enfrontament.

Els blaugranes han fet dos primers quarts excel·lents i la seva defensa ha ofegat els de Ponsarnau. Un parcial de 10 a 27 en el segon període ha estat pràcticament definitiu. Ingles, des del perímetre, i Fran Vázquez, a dins, trituraven la cistella local i, al descans, el Barça guanyava per 21 punts de diferència (26-47), mentre que Navarro, a qui Pascual ha fet descansar tot el partit, s'ho mirava des de la banqueta.

En la represa, les variants defensives de l'Assignia han deixat el Barça sense anotar durant cinc minuts i un parcial de 13 a 0 ha donat esperances de remuntada als locals. El jove Àlex Hernández, tercer base manresà, ha fet uns grans minuts; Uros Slokar s'ha activat, i els locals s'han arribat a posar a només set punts en l'últim quart. Però el Barça ha sabut controlar l'ímpetu manresà i, amb un gran Fran Vázquez sota els cèrcols, no ha necessitat aquesta vegada de pròrrogues per emportar-se el triomf.