Espanyol

Un polèmic penal condemna l'Espanyol a la derrota a La Rosaleda (2-1)

Un polèmic penal per unes mans inexistents de Romaric va condemnar l'Espanyol a la derrota a La Rosaleda. Els blanc-i-blaus van plantar cara contra un Màlaga que va ser molt superior en la primera part i que es va avançar amb un gol matiner de Rondón. Álvaro, just abans del descans, va fer l'empat a un i en la represa, quan els de Pochettino estaven jugant els seus millors minuts, Delgado Ferreiro, amb la seva decisió errònia, va xiular la pena màxima. Apoño, en el minut 73, va batre Cristian des dels 11 metres i va deixar l'Espanyol amb les mans buides després de sumar tres victòries consecutives.

L'Espanyol afrontava la visita al camp del Màlaga buscant la quarta victòria consecutiva però va acabar marxant amb les mans buides per culpa d'una polèmica decisió de Delgado Ferreiro, que va condemnar els blanc-i-blaus a La Rosaleda.

Mauricio Pochettino va presentar un onze revolucionari donant entrada a Dátolo i Weiss, però quan tot just s'havien disputat els primers cinc minuts de partit, Monreal li va guanyar l'esquena a la defensa blanc-i-blava i Rondón va culminar la jugada amb el primer gol. Durant els primers 45 minuts, el Màlaga va ser molt superior i Rondón va tenir el segon a les seves botes però Raúl Rodríguez, providencial, ho va evitar.

L'Espanyol va patir de valent davant l'allau ofensiva dels locals però just abans d'arribar al descans, Álvaro Vázquez va fer el gol de l'empat a un pentinant una falta servida per Weiss. Un gol que va deixar completament glaçat el públic de La Rosaleda.

Delgado Ferreiro decanta la balança

En una segona meitat vibrant i amb moltes alternatives, el duel es va decantar a favor del Màlaga en una acció polèmica. Quan l'Espanyol estava jugant millor, l'àrbitre Delgado Ferreriro va xiular penal per unes dubtoses mans de Romaric dins l'àrea. El jugador africà, que es va quedar amb un ull de vellut com a conseqüència de l'impacte de la pilota, va protestar enèrgicament juntament amb els seus companys la decisió del col·legiat. Apoño va acabar transformant la pena màxima al minut 73 i va establir el definitiu 2 a 1.

Tot i que encara quedava més d'un quart d'hora per al final, l'Espanyol no va trobar el gol de l'empat i fins i tot Cristian, amb una mà prodigiosa, va salvar el tercer de Joaquín. Amb aquesta derrota polèmica, els blanc-i-blaus trenquen una ratxa de tres victòries consecutives malgrat que amb 16 punts es mantindran una setmana més en zona europea.