Atletisme

Un pletòric Chema Martínez es penja la medalla de plata a la marató dels Europeus

El madrileny Chema Martínez ha sumat la cinquena medalla per a Espanya als Europeus de Barcelona en la prova de marató que s'ha celebrat aquest diumenge pels carrers de la capital catalana. Martínez, que s'ha mostrat absolutament pletòric en la recta final de la cursa, ha entrat segon, al darrere del suís Viktor Röthlin, que s'ha imposat amb molta autoritat. El bronze ha estat per al rus Dmitriy Safronov. Pel que fa als atletes catalans, tant José Ríos com Nacho Cáceres s'han vist forçats a abandonar.

Amb gairebé 39 anys a l'esquena, Chema Martínez ha fet una de les millors curses de la seva vida. Els de Barcelona eren els seus tercers Campionats d'Europa. Ara fa vuit anys que va córrer els primers, en els quals va guanyar l'or, però en una prova bastant més curta que la marató: els 10.000 metres. L'atleta madrileny ha volgut destacar el paper del públic i ha declarat estar "molt feliç". Com no podia ser d'altra manera, ha dedicat la plata a la seva família i a les seves filles.

Només un home podia estar avui més content que Chema Martínez: el suís Viktor Röthlin, el qual s'ha adjudicat la medalla d'or. Röthlin es va endur la plata als Europeus de Göteborg l'any 2006 i s'havia imposat a la marató de Tòquio del 2008, però arribava a Barcelona amb moltíssims dubtes després que una embòlia pulmonar el deixés sis mesos fora de combat. El rus Dmitriy Safronov, de 29 anys, ha aconseguit fer-se amb el bronze després d'una notable remuntada.

Pel que fa als atletes catalans, tant José Ríos com Nacho Cáceres s'han vist obligats a abandonar la cursa per problemes físics poc després de complir els primers 25 quilòmetres.