Un penal transformat per Messi en els minuts finals salva el Barça davant el Leganés (2-1)

Un equip blaugrana sense idees ha necessitat Déu i ajuda per superar el Leganés. Messi ha marcat les diferències a l'inici i al final del partit i Ter Stegen ha salvat el Barça amb quatre aturades de mèrit

Al Barça li calia protagonitzar una reacció immediata després de la debacle de París, i el Leganés apareixia com la víctima propiciatòria. A l'hora de la veritat, però, l'equip blaugrana ha demostrat que la derrota a la Champions ha deixat petjada. I profunda. El Barça ha ofert una de les seves versions més fluixes i ha salvat els tres punts gairebé de miracle.

La sortida de l'equip ha estat immillorable: no s'havien jugat ni tres minuts quan ha arribat l'1-0, obra de Messi després d'una passada precisa de Luis Suárez. L'afició que havia rebut l'equip amb tebior, rebia símptomes de recuperació de l'equip.

Però el Barça s'ha anat esbravant amb el pas dels minuts i, tot i que portava la iniciativa en el joc, la cadència era lenta i previsible. Tant és així que les millors ocasions a la primera meitat, al marge del gol, les ha tingut el Leganés, especialment en una doble rematada d'El Zhar que Ter Stegen ha rebutjat amb gran encert. En la última jugada abans del descans, el porter alemany ha tornat a treure un xut del davanter marroquí que s'havia enverinat després de tocar en Umtiti.

La situació no ha canviat  la represa. El Barça, amb André Gomes repartint joc, no ha millorat la circulació en atac i ha patit en defensa, en una nit especialment insegura d'Umtiti. Una errada del franco-camerunès ha permès a Miguel Ángel Guerrero plantar-se sol davant Ter Stegen, que ha realitzat la quarta aturada de mèrit de la nit.

Tant avisava el Leganés que a la cinquena ha trobat el gol, després d'una jugada de mèrit de Rafinha que no ha acabat en gol per poc. Machís li ha robat una pilota a Sergi Roberto i Unai López, des de la frontal, ha agafat a contrapeu a Ter Stegen per establir l'empat (1-1).

Amb l'1-1 i 20 minuts per jugar-se li han arribat les presses al Barça. Luis Enrique ha donat entrada a Andrés Iniesta i a Denis Suárez per Rafinha i per un André Gomes que ha estat xiulat per una afició que buscava culpables. no és que hagi millorat significativament el joc, però en una jugada aïllada Neymar ha estat travat dins l'àrea per Mantovani. Messi ha assumit la responsabilitat i no ha fallat en el llançament de penal, salvant l'equip. El Barça continua viu, però les senyals que emet són d'un equip totalment perdut.