Algèria i el Marroc, units pel voleibol.
Voleibol

Un partit de voleibol per oblidar les diferències entre Algèria i el Marroc

Ciutadans algerians i marroquins s'han posat d'acord per jugar un partit de voleibol a la frontera entre els seus països, tancada des de fa vint anys per conflictes polítics.

Actualitzat

Els algerians i els marroquins s'han posat d'acord per jugar un partit de voleibol a la frontera entre els seus països. Aquesta iniciativa va començar a través de les xarxes socials a l'agost, i més de 6.000 persones ja han confirmat l'assistència.

Aquest esdeveniment agafa una gran importància per les males relacions entre aquests països, a causa del suport del govern algerià als independentistes saharauis del Front Polisario.

La idea de jugar el partit va néixer quan un jove algerià va descobrir un article que mostrava un partit de voleibol disputat a la frontera entre Mèxic i els Estats Units. Després es va penjar a Facebook i va començar el procés per organitzar el matx. Tot i la bona iniciativa, és necessari que les autoritats dels dos països acceptin la petició que els joves de tots dos bàndols els han fet.

Lubna Karrum, una de les organitzadores, ha deixat clar que la idea és passar-ho bé i mostrar que per a aquests joves no hi ha fronteres.

La frontera entre Algèria i el Marroc fa vint anys que està tancada, i si finalment es pot jugar aquest partit, serà un moment històric per als dos països.

 

Anar al contingut