El bar Duratón, prop de l'estadi Vicente Calderón, on la policia va practicar algunes de les detencions. (Foto: EFE)
Futbol

Un militar i un guàrdia civil, entre els 41 detinguts per la batussa entre seguidors radicals de l'Atlètic i del Deportivo

Fonts de la investigació han confirmat la pertinença de dos dels 41 detinguts a cossos de seguretat. També hi ha 3 menors d'edat.

Actualitzat

Un membre de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i un agent de la Guàrdia Civil figuren entre els 41 detinguts per la policia en relació amb la batussa entre seguidors radicals de l'Atlètic i del Deportivo que es va produir a Madrid el passat 30 de novembre i que va acabar amb la mort d'un seguidor de l'equip gallec. 

Fonts de la investigació han confirmat la pertinença de dos dels detinguts a cossos de seguretat. Pel que fa al militar, però, la UME ha especificat que el membre detingut havia deixat el seu abonament de l'Atlètic de Madrid a un amic. Entre els detinguts hi ha a més tres menors d'edat i una dona, a més dels suposats autors materials de la mort de Francisco Javier Romero "Jimmy".

Un dels presumptes autors podria ser un taxista resident a Parla, pare de dos fills. L'altre, segons indica la policía, seria un jove de 21 anys resident a Alcobendas.

També hi ha 4 detinguts de la Penya Ultra Boys de l'Sporting de Gijón. I és que el dia dels enfrontaments, testimonis presencials van assegurar haver vist membres d'aquesta penya del club asturià barallar-se amb els Riazor Blues. Les gravacions facilitades, moltes de forma anònima, pels veïns de la zona de Madrid Rio, on es van produir els incidents, han estat determinants per detenir les persones involucrades. Els detinguts passaran en les pròximes hores a disposició judicial.  

Anar al contingut