Lewis Hamilton
Lewis Hamilton, el pilot amb més "poles" aquesta temporada (Reuters)
Motor

Un Lewis Hamilton incontestable fa la "pole position" al Gran Premi d'Itàlia de Formula 1

El pilot anglès no ha donat opcions a Rosberg i ha anat millorant el seu temps fins a l'última volta de la classificació; Alonso i Sainz s'han quedat a la Q2

Actualitzat

Lewis Hamilton ha fet la setena "pole position" de la temporada al Gran Premi d'Itàlia de Fórmula 1 i sortirà primer des de l'engraellat de la cursa de diumenge al circuit de Monza. El pilot anglès ha exercit un domini aclaparador durant tota la sessió, superant les exhibicions dels dos últims entrenaments lliures i, amb un últim crono d'1.21,135, ha deixat Nico Rosberg segon, a gairebé sis dècimes. Si l'alemany tenia alguna esperança d'atrapar el seu company en la tercera tanda de la classificació, aquest les ha fet miques i ha rebaixat en l'última volta el temps que portava des de la Q2.

A la segona fila hi haurà Sebastian Vettel i Kimi Räikkönen, tercer i quart, respectivament, de cara a la sortida del gran premi que la seva marca considera el de casa. Tots dos han estat al límit del segon de diferència pel que fa al primer Mercedes, la qual cosa millora les actuacions que havien fet en els entrenaments. Es pot preveure que, en l'arrencada, la pressió que exerciran sobre Rosberg serà extrema.

L'ordre de les posicions successives presenta Valtteri Bottas, que s'ha avançat als Red Bulls, Daniel Ricciardo i Max Verstappen, als quals segueixen Sergio Pérez, Nico Hülkenberg i Esteban Gutiérrez.

Els dos pilots espanyols han aconseguit l'objectiu de classificar-se per a la Q2, en els dos últims llocs del tall. Fernando Alonso ha estat l'únic capaç dels dos que podia haver aspirat a la Q3, però finalment ha estat tretzè. En canvi, Carlos Sainz ha considerat el seu 16è lloc com un èxit rotund, atès que des de divendres ha arribat a rodar força més enrere.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut