Marc Gasol, amb 28 punts, ha liderat la victòria d'Espanya contra Alemanya (EFE)
Bàsquet

Un immens Marc Gasol ensorra Alemanya i classifica Espanya per a les semifinals de l'Eurobasket (72-84)

La selecció espanyola, vigent campiona d'Europa, s'ha classificat per desena vegada consecutiva per a les semifinals d'aquest torneig i s'enfrontarà amb Eslovènia per un lloc a la gran final

David CarballoActualitzat

La selecció espanyola s'ha imposat a Alemanya per 72-84 i s'ha classificat per a les semifinals de l'Eurobasket. Un immens Marc Gasol, màxim anotador del duel amb 28 punts, 18 en el tercer quart, ha estat decisiu per acabar amb la resistència alemanya i fer estèril la bona actuació de Denis Schröder (27 punts).

Espanya ha començat desconnectada i Alemanya ha imposat la seva intensitat per dominar el marcador en els primers minuts. Un parcial inicial d'11 a 2 ha obligat Sergio Scariolo a demanar el primer temps mort del matx. La reacció espanyola ha arribat de la mà dels germans Gasol, clars dominadors de la zona i que han frenat el domini dels alemanys, liderats per l'espurna i el talent de Denis Schröder, el base estrella dels Atlanta Hawks de l'NBA.

Sense fer un gran joc, Espanya ha estat capaç de capgirar el resultat advers i s'ha posat per primera vegada al davant amb un triple de Sergio Rodríguez a cinc minuts del descans. Els homes de Scariolo han arribat a tenir un màxim avantatge de cinc punts (27-32), però, al final dels dos primers quarts, han arribat amb només un punt de renda (33-34).

Marc Gasol trenca la igualtat en el tercer quart

En la represa, la bona defensa alemanya ha seguit ofegant l'atac espanyol, molt espès i amb molts problemes per anotar. Alemanya ha tornat a agafar la iniciativa gràcies a l'encert de Schröder, un malson per al conjunt espanyol. Però tot el guió ha canviat amb la irrupció d'un immens Marc Gasol. El pivot català dels Grizzlies ha trencat la igualtat amb 18 punts en el tercer quart i amb un espectacular 4 de 6 en triples.

El festival anotador del mitjà dels Gasol ha permès Espanya agafar un avantatge de 12 punts (53-65) al final del tercer període i afrontar l'últim quart amb una mica més de tranquil·litat. La major profunditat i talent de la banqueta espanyola ha acabat d'ensorrar una Alemanya massa dependent dels punts d'Schröder, que s'ha quedat massa sol en atac.

Espanya, vigent campiona d'Europa, s'ha classificat per desena vegada consecutiva per a les semifinals d'aquest torneig i s'enfrontarà amb Eslovènia, botxí de Letònia en el segon duel de quarts per 102-97.

Anar al contingut