Dairis Bertans intenta anotar davant Dejan Musli i JJ Garcia (EFE)

Un ICL Manresa totalment dependent de Dejan Musli cau a casa davant del Bilbao Basket (67-72)

El Dominion Bilbao Basket ha fet un pas endavant en la seva lluita per classificar-se per a la Copa del Rei, a costa d'un ICL Manresa que depèn massa de la presència en pista de Dejan Musli per donar la seva millor imatge

Daniel AlentoActualitzat

El destí de l'ICL Manresa aquesta temporada és a les mans del pivot Dejan Musli (20 punts, 10 rebots). No només pels seus punts i rebots, sinó també pels espais que genera als seus companys quan és en pista i com distribueix la pilota. La derrota a casa davant del Bilbao Basket per 67 a 72 n'ha estat una nova mostra.

El base serbi Milos Milisavljevic, fitxat aquesta setmana, ha estat titular en el seu primer partit a Manresa. Els bilbaïns han guanyat la iniciativa de sortida amb els punts de l'escorta Dairis Bertans (18 punts) i l'aler Àlex Mumbrú (13 punts, 9 rebots). La preocupació visitant en defensa, davant la baixa del seu pivot Mirza Begic, era aturar Dejan Musli. El pivot serbi de l'ICL els ha ajudat fent dues faltes en només 3 minuts i mig.

Després d'un màxim avantatge dels bascos de 7 punts, el primer quart ha acabat 15 a 19. Amb el seu millor home desactivat a la banqueta, els d'Ibon Navarro necessitaven de l'aparició de Chase Simon (9 punts) per liderar el seu atac. Però com l'aler nord-americà trigava a despertar-se, Ibon Navarro ha arriscat fent tornar al joc Musli. Els manresans s'han posat al davant amb el seu pivot donant una lliçó dins la pintura. En el descans, el resultat era de 41 a 36.

En el tercer quart, amb Musli cremant les seves últimes forces, l'avantatge local ha arribat als 7 punts. El pivot, tot i cometre la seva tercera falta massa aviat, ha seguit en joc mentre ha tingut aire. El Bilbao Basket s'ha recuperat sota el lideratge d'un inspirat Clevin Hannah (13 punts, 5 rebots, 4 assistències), amb un parcial de 1 a 9, per tancar aquests 10 minuts 51 a 54.

El Bilbao s'ha tancat descaradament per evitar que Musli rebés i ha deixat jugadors lliures a la línia de tres punts. El serbi ha perdut dues pilotes consecutives, i el seu equip s'ha tornat a veure 3 punts a sota. Ibon Navarro ha començat a fer canvis d'handbol amb el seu pivot. A 18 segons del final, el matx ha quedat sentenciat quan Simon ha fallat el triple que hauria empatat el marcador.