Un hat-trick de Leo Messi li dona al Barça el títol de Lliga a Riazor (2-4)

Els de Valverde han sumat el punt que necessitaven per proclamar-se matemàticament campió de Lliga. Leo Messi amb tres gols i Couthino han marcat els gols del triomf blaugrana. El FC Barcelona guanya el 25è títol de Lliga i el vuitè doblet de la seva història

Víctor PatsiActualitzat

El Barça ha guanyat el doble a Riazor. Amb tres gols de Messi i un de Coutinho el Barça ha sumat tres punts més i ja ningú el pot atrapar a falta de tres jornades de Lliga.

El Barça ha posat la directe en una primera part molt resolutiva i amb gols de Coutinho i Messi s'ha col·locat 0 a 2. Un gol de Lucas Pérez al minut quaranta ha reduït l'avantatge dels de la Corunya al descans. A la represa, Emre ha empatat el partit i el Barça ha vist perillar el resultat . Però ha aparegut l'astre argentí i amb dos grans gols ha certitificat el triomf i un nou títol de Lliga per al club blaugrana.

Havien dit que ho farien i ho han complert. Passadís del Depor en honor als campions de Copa abans de començar el partit. Amb la pilota en joc, partit trencat i intercanvi de cops.

A passada de Dembelé, Coutinho ha obert la caixa dels trons, minut 8. Fins al final, partit de bojos. Minut 16 gol anul.lat al Depor per fora de joc de Lucas Pérez. Obligats a guanyar, els gallecs han apurat tant com han pogut les seves opcions de no baixar matemàticament i s'han refet del 0 a 2, minut 38, obra de Leo Messi. En lloc d'ensorrar-se, el Depor s'ha deixat l'ànima. Un minut després, gol per a l'esperança, Lucas Pérez a passada de Borja Valle.

En la represa, tres gols més, el 2 a 2 del turc Emre Cholak, de jugada de tiralíneas. Molt bé pel Depor, molt tou el Barça en defensa. Amb mitja hora de partit per endavant, Riazor ha cregut en el miracle. Schar ha tingut el 3 a 2 en el minut 70. L'evita Ter Stegen. A l'altre porteria, rèplica de Rubén a xut de Luis Suárez. Amb el partit tant obert com ingobernat, Messi ha aparegut en la recta final per posar les coses al seu lloc.

Marcador final, 2 a 4, amb tres de Messi, tots tres a passada de Luis Suárez. 32 gols de l'argentí en Lliga, més que ningú a Europa, per tant, líder, ara sí, en la classificació de la Bota d'Or. Novena Lliga per a Leo Messi, novena Lliga per a Andrés Iniesta, ovacionat unànimement a Riazor quan ha sortit de la banqueta. Sobre la gespa, les primeres celebracions. Aquest dilluns per la tarda, festa grossa amb una rua pels carrers de Barcelona.