Reial Madrid

Un golàs de Cazorla en temps afegit deixa glaçat el Bernabéu i posa el Barça a vuit punts del Madrid (1-1)

Cazorla va donar una espurna d'esperança a l'afició culer amb el seu gol en el temps afegit, un golàs de lliure directe per tot l'escaire que suposava l'empat a 1. El Barça retalla la distància amb el Madrid a vuit punts quan falten onze jornades perquè s'acabi la Lliga. La diana del jugador malaguista va arribar quan ningú s'ho esperava i va castigar la ineficàcia del Madrid, que va anar de menys a més. Els blancs van disposar de moltes ocasions per golejar l'equip de Pellegrini en la segona meitat, però no van matar el partit i al final es van veure sorpresos amb l'empat. Benzema havia marcat en la primera part, just quan el Madrid ho va fer pitjor, sense dur la iniciativa del joc. La Lliga agafa aire, encara que només sigui una glopada.

Abans del partit, els jugadors del Madrid van mostrar samarretes amb missatges de suport tant a Fabrice Muamba, el jugador del Bolton que continua en estat crític, com a Éric Abidal, tal com havia anunciat Mourinho. El Bernabéu aplaudia complagut la humanitat dels seus jugadors però un cop el matx va començar els motius per continuar somrient van ser escassos.

El Màlaga, dominador

El Madrid no va trobar una línia continuada de joc i va perdre amb molta facilitat el control al mig del camp. De Michelis, Joaquín, Cazorla i Isco van tractar millor la bola mentre que Xabi Alonso i Khedira no funcionaven i encara menys connectaven amb les mitges puntes de forma fluïda.

El veneçolà Rondón va donar el primer avís del Màlaga i Cristiano va contestar pels blancs. A partir del minut 10, el monòleg del Màlaga va començar davant el desconcert de l'afició local. L'equip de Pellegrini, atrevit, va moure bé la bola però li va faltar profunditat per atemorir Casillas. Monreal, el lateral esquerre, va tenir una bona oportunitat per marcar en un xut que va sortir massa creuat. De tota manera, la bona producció dels andalusos no es va traduir mai en ocasions clares de gol.

Benzema colpeja primer

El Madrid apostava pels contratacs sense cap tipus de complex, com ja va fer en tants partits. Benzema va avisar al minut 28 en un xut des d'un lateral de l'àrea que va marxar fora per molt poc. I al 35, Cristiano li va servir una pilota perfecta des de la banda esquerra, la defensa del Màlaga i Willy Caballero van badar i Benzema, sol com un mussol, va rematar de cap al fons de la xarxa. El Madrid no necessita jugar bé per marcar. I ho va demostrar, un cop més.

El Madrid millora

A la represa, el Màlaga, tot i uns primers minuts dominant la bola al mig del camp, de forma improductiva això sí, va cedir la iniciativa al Madrid. Els blancs van agafar confiança i van començar a generar perill per totes dues bandes i a delectar la seva afició. I de fet van poder sentenciar en un grapat d'ocasions. Cristiano, Callejón i Benzema ho van tenir a tocar, especialment el portuguès en un u contra u amb Willy que aquest va resoldre amb una parada de luxe.

I al final, quan ningú donava un ral pel Màlaga, desinflat i poc incisiu en tot moment, Cazorla va executar de forma magistral una falta llunya i la pilota va entrar per l'escaire de la porteria de Casillas. El Madrid ensopega i el Barça torna a somriure. Dimarts els blaugranes reben el Granada (un equip de la part tranquil·la de la taula) al Camp Nou i el Madrid visita un Vila-real que tindrà nou entrenador i que ha de fugir de la zona de descens al més aviat possible. Compte, queda Lliga.