Un gol d'Higuaín a poc per al final permet al Madrid salvar el liderat davant l'Sporting (0-1)

El Reial Madrid va sortir viu d'El Molinón i continua líder imbatut de Primera. El conjunt blanc va resistir amb caràcter les envestides d'un Sporting agressiu i va salvar un duel complicadíssim amb un triomf per la mínima per 0-1. Els asturians, motivats lògicament per la polèmica Mourinho-Preciado, van posar contra les cordes el conjunt blanc a força de cor i un desplegament físic encomiable. Al descans s'hi va arribar amb empat a zero gràcies, també, a l'excel·lent actuació de Juan Pablo, i no va ser fins al minut 82 quan Higuaín va desfer la igualada amb un autèntic gol de davanter centre.

Durant més de 80 minuts el Reial Madrid va viure enredat en el parany preparat per l'Sporting, incapaç de superar el plantejament agressiu dels asturians. Però aquest equip de Mourinho no només és talent ofensiu sinó també orgull propi, i va ser precisament amb caràcter que va poder solucionar la difícil visita a El Molinón. Els blancs van derrotar el conjunt local per 0-1 i es mantenen com a líders invictes de Primera.

I això que no ho van tenir gens fàcil. L'Sporting va mossegar el rival des de l'inici, amb una intensitat física aclaparadora i una agressivitat defensiva que va cohibir els madridistes. Higuaín va enviar una pilota al pal només començar però va ser tot just un rampell. Els de Mourinho -el portuguès, sancionat, va seguir l'enfrontament des de la graderia- no van poder desplegar el seu futbol vertical i, malgrat dominar durant els primers compassos i manar més en la possessió, van acabar sotmesos al ritme marcat pels locals.

L'Sporting va saber defensar-se però li va faltar clarividència en atac i només una aproximació de Diego Castro va portar cert perill a l'àrea de Casillas durant el primer temps. El Madrid tampoc va estar encertat en els últims metres i el partit va arribar al descans amb el marcador inicial.

Gol agònic

Semblava que a la segona meitat es podria repetir el guió viscut a Alacant, quan el Madrid va desfer la resistència de l'Hèrcules amb una segona part impecable. A l'hora de la veritat, però, l'Sporting va saber mantenir el seu desplegament físic i va tenir en Juan Pablo un dels jugadors més determinants. El porter dels asturians es va encarregar de mantenir viu l'equip amb aturades de mèrit, com la que va evitar el gol de Di María tot just iniciar la represa. Poc després va ser Higuaín qui va acariciar el 0-1, però de nou Juan Pablo va salvar el gol madridista.

De mica en mica tots dos conjunts van anar acusant el desgast i el partit es va obrir, dibuixant un final del tot incert. Rivera es va inventar una assistència genial però Sangoy, erràtic, va creuar massa davant Casillas. El partit es trencava i el Madrid replicava tot seguit amb un xut de Benzema que Juan Pablo desviava a córner. Marcelo insistia des de l'esquerra, però de nou el seu xut s'escapava per poc lluny dels tres pals.

Els minuts passaven i no va ser fins al 81 que una centrada de Ramos des de la dreta va acabar amb un bon cop de cap de Benzema que Juan Pablo no va poder blocar. El refús, mort a pocs metres de la línia de gol, va acabar als peus d'Higuaín, i l'argentí, sol, no va perdonar. L'Sporting va intentar remuntar el 0-1 i tot seguit va gaudir de l'ocasió més clara de tot l'enfrontament. Barral va rematar de cap una pilota picadíssima però Casillas, amb una mà excel·lent, escapçava el somni asturià.

Els de Preciado van caure en la precipitació i no van tenir ni temps ni encert per provocar l'empat. Amb el xiulet final, doncs, el Madrid va certificar un importantíssim triomf i agafa embranzida de cara al clàssic al Camp Nou. Abans, haurà de defensar el liderat en la visita de l'Athletic al Bernabéu.