Thaylor Lubanzadio ha rebut el suport del seu club (@REALUNIONCIRUN)
Futbol

Un futbolista del Real Unión denunciarà un jugador de l'Atlètic Saguntí per insults racistes

Thaylor Lubanzadio, davanter bilbaí d'origen africà, assegura que el central de l'equip rival li va cridar "puto negre", mentre que el president del club valencià revela crits racistes per part del públic local

Joan CaubetActualitzat
Thaylor Lubanzadio és un davanter basc d'origen africà, propietat de l'Eibar, però cedit al Real Unión, que milita a la Segona Divisió B. Segons ha explicat el propi jugador, denunciarà un jugador de l'Atlètic Saguntí, club que milita a la mateixa categoria, perquè durant un partit de Copa Federació que enfrontava als guipuscoans i als valencians li va cridar "puto negre".

Thaylor assegura que ho va fer davant de l'àrbitre, que va actuar amb "actitud xulesca" i li va dir "segueix jugant". Això va fer que el jugador, en acabar el partit, es retirés del camp entre llàgrimes per la "ràbia i la impotència" que sentia. A més, el jugador rival va seguir proferint insults com: "negre de merda" o "estic per sobre teu", dels quals va ser testimoni un dels liniers a qui Thaylor, camí dels vestuaris, li va dir "cagat".

"No puc deixar passar això", ha afirmat el futbolista, que també ha explicat que si hagués demanat perdó, no s'hagués plantejat denunciar-lo.

Des del club valencià, el seu president, Jose Manuel Domingo, ha assegurat que va ser el davanter del Real Unión qui va provocar el central del Saguntí després d'una jugada, amb frases com: "ets un mort de gana" i "jo sóc jugador de l'Eibar i et puc ensorrar amb bitllets". També ha manifestat que el jugador del seu club, Keita, va rebre insults racistes per part del públic local a l'Stadium Gal d'Irún.
Anar al contingut