Espanyol

Un fluix Espanyol cau derrotat de Vallecas (2-0) i encadena tres jornades sense marcar

L'Espanyol ha perdut contra el Rayo Vallecano (2-0) en partit disputat a l'estadi de Vallecas. El 'Chori' Domínguez en el minut 8, en una jugada a la contra, ha obert el marcador per als de Paco Jémez. Fluix en defensa i inexistent en atac, l'entrada de Verdú a la segona meitat ha revitalitzat el joc blanc-i-blau. Però Piti ha sentenciat el conjunt de Javier Aguirre en el minut 76, i ha fet pujar el 2 a 0. Tercer partit dels blanc-i-blaus sense marcar, que es queden amb 32 punts, i, en canvi, el Rayo ja en suma 41 i s'acosta a Europa.

Javier Aguirre ha donat la sopresa fent sortir a l'onze titular Christian Alfonso en el lloc de Verdú, que arrossegava molèsties físiques. El del planter ha sortit amb la missió de canalitzar el joc ofensiu dels blanc-i-blaus, amb Forlin i Víctor Sánchez com a migcentres en tasques més defensives.
El resultat ha semblat funcionar-li al tècnic mexicà, i l'Espanyol ha tingut un inici prometedor dominant el joc i arribant amb facilitat a la porteria de Rubén.

Però, amb un contra fulgurant, després d'una bona aproximació de perill de Sergio García, el Rayo ha obert el marcador. Internada per l'esquerra de Baptistao, i la seva centrada enrera la remata amb el genoll el 'Chori' Domínguez, que fa pujar el 1 a 0 al minut 8

L'Espanyol ha quedat tocat i el Rayo s'ha fet amb el control del matx. Els d'Aguirre han tingut problemes en defensa i s'han mostrat molt lens i imprecisos a l'hora d'organitzar jugades ofensives. De fet, no han xutat una sola vegada entre els 3 pals a la primera part.

Als 22, ocasió del 'Chori' que ha pogut fer el segon amb un xut ajustat del pal que ha refusat ben col·locat Kiko Casilla. I als 26, Sergio García ha tingut la segona oportunitat dels blanc-i-blaus però el seu xut (suau i poc col·locat) no ha troba porteria. Lass s'ha hagut de retirar lesionat al minut 42 i ha entrat José Carlos, un nou home de banda que no ha canviat el dibuix tàctic de l'equip de Paco Jémez. La primera part ha acabat amb una providencial mà de Kiko Casilla a rematada des de la frontal de l'àrea del català Piti

Entren Wakaso i Verdú

La segona part ha començat amb doble canvi. Wakaso i Verdú ha entrat per Víctor Sánchez i Christian Alfonso. Però la dinàmica no ha canviat. El Rayo ha pogut fer el segon amb una ocasió de Baptistao, que, al pal curt, ha estat a punt de sorprendre Kiko Casillla. I cinc minuts després, als 52, nova aturada de mèrit del porter perico, que ha salvat prodigiosament una bona jugada d'un actiu Baptistao.

Amb els canvis, i després d'aquests doble ocasió madrilenya, l'equip blanc-i-blau ha disfrutat dels millors moments del duel. I Verdú, de falta, ha fet lluir-se a Rubén, que ha pogut desviar la pilota a córner amb la punta dels dits. Poc després, Wakaso, als 70, ha vist com el seu xut potent era desviat per un defensa.

Aguirre ha esgotat els canvis fent entrar Petrov per Simao, inexistent en el partit, però el Rayo ha sentenciat poc després al matx. Pèrdua de pilota en la fase de creació de l'Espanyol, passada en profunditat cap a Piti, que agafa a mitja sortida Casilla per posar el 2 a 0 al minut 70. El Rayo ha reculat encara més i l'Espanyol no ha tingut més opció. Fins al minut 90, i amb tot el peix venut, els d'Aguirre no han gaudit de la millor ocasió per fer un gol, amb una rematada a la línia de gol de Stuani que ha tret Rubén.

Tercer partit dels blanc-i-blaus sense marcar, que es queden amb 32 punts (sumant 1 dels últims 9 punts), i, en canvi, el Rayo ja en suma 41 i s'acosta a Europa. Simao i Javi López, que han vist targeta groga, es perdran el pròxim partit davant del Màlaga.