Brad Oleson ha firmat un partit perfecte a Gran Canària (EFE)

Un FC Barcelona Lassa molt encertat en els triples acaba amb la imbatibilitat a casa de l'Herbalife en la Lliga (81-96)

Els homes de Xavi Pascual han assaltat un pavelló inexpugnable fins ara gràcies al seu encert en els triples en el segon quart i a un rendiment demolidor en el tercer aprofitant la precipitació del rival

Daniel AlentoActualitzat

Fins aquest diumenge, cap equip de la Lliga Endesa havia aconseguit marxar victoriós de la seva visita a la pista de l'Herbalife Gran Canaria. És clar que cap havia tingut l'encert del FC Barcelona des de la línia de 3 punts (11 de 20), especialment en el segon quart. Els blaugrana, tot i reservar forces a l'últim quart, han guanyat per 81 a 96.

El pivot de 2,16 Alen Omic (23 punts, 6 rebots, 4 taps) ha donat mostres de la seva classe en els primers minuts, donant als locals un avantatge de 5 punts (7-2). Entre Tomas Satoransky (16 punts, 6 assistències) i Ante Tomic, però, han igualat el matx. Dues bones jugades de Samardo Samuels i un triple d'Àlex Abrines (16 punts, 4 de 5 en triples) han propiciat la primera estirada blaugrana en el marcador, per donar a l'equip els 6 punts de marge amb què ha tancat el primer quart, 17 a 23.

En el segon quart el Barça s'ha distanciat gràcies a l'encert en els triples (7 de 8 en aquests minuts). Primer ha estat Abrines qui ha connectat dues cistelles de 3 punts, contrarestades amb dues jugades de 2+1 de l'Herbalife. Els d'Aíto García Reneses no han tingut resposta per als dos triples següents de Brad Oleson (16 punts, 5 de 5 en els tirs de camp amb 3 triples, i 3 de 3 en els tirs lliures). Dos més, un de Perperoglou i un altre de Aleksander Vezenkov, han neutralitzat una reacció rival. Al descans, el marcador era de 41 a 57 després d'un triple sobre la botzina d'Abrines.

Un tercer quart demolidor

El tercer quart ha estat un autèntic malson per a l'Herbalife Gran Canaria, que ha intentat recuperar-se de forma massa precipitada davant d'un rival ben plantat i en estat de gràcia. En els primers 8 minuts del període, el parcial ha estat de 8 a 26. En el temps restant ha aparegut Omic per arreglar la seva estadística personal. Juntament amb Brad Newley (19 punts), han estat els millors dels locals.

La diferència màxima ha arribat a ser de 36 punts després de 2 tirs lliures d'Oleson. El tercer quart ha acabat amb un resultat de 53 a 85. Els canaris han intentat amb totes les seves forces com a mínim maquillar la seva desfeta a l'últim període. El matx ha agafat una velocitat de vertigen i els blaugrana, ja dosificant-se, han aprofitat els ràpids contraatacs de Pau Ribas (9 assistències, 4 pilotes recuperades) i Tomas Satoransky per mantenir-se en la seva zona de confort.