Un F. C. Barcelona inconstant cau derrotant davant l'encert triplista del València Basket (93-73)

El F. C. Barcelona ha jugat a ratxes a la Fonteta. El València Basket ha sabut resistir els bons moments del seu contrincant per escapar-se en el marcador amb un gran encert des de la línia de tres punts (93-73)

El F. C. Barcelona ha perdut de 20 punts a la pista del València Basket (93-73), fruit de la seva falta de constància en el joc i l'encert en les cistelles de 3 punts del seu rival (14 de 28). Justin Doellman (10 punts) ha obert el marcador del partit en el seu retorn a La Fonteta, on va jugar com a local les dues temporades anteriors. Després ha fallat els seus 3 llançaments posteriors en el primer quart. Dos triples consecutius de Juan Carlos Navarro (8 punts, 7 assistències) donaven bones sensacions als de Xavi Pascual.

Pau Ribas (18 punts, 5 de 5 en triples, 6 rebots, 5 assistències) i Sam van Rossom (13 punts, 7 assistències) han aprofitat molt bé els bloqueigs dels seus companys per esvair aquesta impressió donant 6 punts de marge als locals. Mentre que els valencians anotaven 9 dels seus 12 llançaments en el període, els blaugranes no aconseguien culminar amb encert els seus contraatacs. El primer quart ha acabat 28 a 24

L'aparició de Brad Oleson en el joc ha canviat la dinàmica. En atac, amb el seu encert en el triple, i en defensa anul·lant els escortes rivals. Abrines ha reaparegut després de la seva lesió de genoll. Doellman ha tornat a posar per davant els blaugranes per primera vegada des de la seva cistella inicial, però els valencians no han trigat a recuperar el comandament. L'efectivitat local en els triples ha baixat, fallant 8 dels seus 10 intents en un quart que s'ha tancat amb un marcador de 46 a 42.

Un Barça inconstant

El F. C. Barcelona ha tornat dels vestidors molt concentrat en defensa, i amb un parcial de 0 a 8 culminat per un triple de Deshaun Thomas (12 punts) s'ha avançat per tercera vegada en el partit. Ha estat un liderat fugaç. Els valencians li han tornat el parcial, amb dos triples de Pablo Aguilar inclosos (17 punts, 4 de 4 en triples). Entre Van Rossom i Loncar han posat de nou els locals al davant. Amb el seu equip desconcertat, les protestes de Xavi Pascual davant una decisió arbitral s'han saldat amb una tècnica. La renda valencianista ha augmentat fins als 11 punts abans d'una reacció visitant tallada per la quarta falta de Tomic en l'últim minut d'un període que s'ha tancat amb un resultat de 68 a 60.

El Barça ha sortir endollat en els primers minuts de l'últim quart. El València Basket s'ha carregat ràpidament de faltes com a conseqüència de la seva intenció d'evitar cistelles fàcils al seu contrincant. Satoransky ha començat a pressionar la pujada de pilota del base local, però el quart triple de Pablo Aguilar ha donat aire a l'equip de casa. Dues noves cistelles de 3 punts de Pau Ribas han acabat de rematar els de Pascual, el segon trencant una defensa zonal que els blaugranes només han mantingut una jugada.