Futbol

Un expresident de la Reial Societat denuncia que el club va pagar amb diner negre productes de dopatge

L'expresident de la Reial Societat Iñaki Badiola denuncia que durant sis anys l'equip basc va pagar amb diner negre productes que en aquella època eren considerats dopants. Durant l''operació Port", el metge Eufemiano Fuentes va declarar que treballava amb esportistes de tot tipus i les sigles RSOC, que podrien fer referència a la Reial Societat, van aparèixer en la investigació.

Actualitzat
L'expresident de la Reial Societat Iñaki Badiola denuncia que durant sis anys l'equip basc va pagar amb diner negre productes que en aquella època eren considerats dopants. En el transcurs de l'"operació Port", el metge Eufemiano Fuentes va declarar que treballava amb esportistes de tot tipus i les sigles RSOC, que podrien fer referència a la Reial Societat, van aparèixer al llarg de la investigació.

En unes declaracions al diari "As", Badiola acusa directament la direcció presidencial de l'equip del 2001 al 2005, encapçalada per José Luis Astizarán, l'actual president de la Lliga de Futbol Professional. I recorda que l'any 2008, quan ell va entrar al club, en va fer fora els metges que van incórrer en aquesta falta, Eduardo Escolar i Antxon Gorrotxategui.

Astizarán nega les acusacions

José Luis Astiazarán, paral·lelament, nega "tenir coneixement de la realització de pràctiques il·legals" per part dels serveis mèdics de la Reial Societat durant la seva presidència (2001-05). En un comunicat de sis punts fet públic per l'LFP, José Luis Astiazarán rebutja les afirmacions de Badiola, que al·ludeix a ell directament, i es reserva "el dret a iniciar les accions legals que siguin oportunes en defensa del dret a l'honor".

Precisament al judici de l'"operació Port" aquest dilluns a Madrid declaren els guàrdies civils que van fer els escorcolls policials en què es van intervenir bosses de plasma i sang congelada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut