Sweetney ha debutat amb l'Urunday Universitario (@Sportando)
Sweetney ha debutat amb l'Urunday Universitario (@Sportando)
Bàsquet

Un exjugador de l'NBA que pesa 145 quilos torna al bàsquet professional després d'un any sense jugar

El pivot Michael Sweetney, seleccionat pels New York Knicks en la novena posició del Draft de l'NBA del 2003, va entrar en una depressió per la mort del seu pare que el feia menjar molt

Pau RodríguezActualitzat

El nord-americà Michael Sweetney ha tornat aquest dimecres a trepitjar una pista per jugar un partit de bàsquet professional. El pivot nascut a Washington, que mesura 2,03 metres i pesa 145 quilos, ha aportat 10 punts i 18 rebots en la victòria de l'Urunday Universitario contra l'Aguada, enfrontament corresponent a la dotzena jornada de la lliga de l'Uruguai.

Michael Sweetney va ser seleccionat pels New York Knicks en la novena posició del Draft de l'NBA del 2003, el mateix estiu en què algunes de les actuals estrelles nord-americanes com LeBron James o Carmelo Anthony van arribar a la lliga. Però els problemes de pes van acabar el 2007 amb la carrera NBA de Sweetney i el pivot va començar a buscar-se la vida per algunes competicions exòtiques, com la lliga de la Xina, de la República Dominicana, de Puerto Rico, de Veneçuela o de l'Uruguai.

El pivot va explicar aquest estiu al New York Post que, al mes de ser seleccionat pels Knicks, el seu pare va morir i va entrar en una depressió que el feia menjar molt i no cuidar el seu cos. "Estava amb una depressió, no menjava bé i no entrenava suficient. Fa poc que m'he donat compte dels problemes de la depressió. Vaig estar malament uns quants anys i no vaig rebre l'ajuda necessària", va assegurar Sweetney.

Abans de tornar aquest dimecres a trepitjar una pista, l'interior nord-americà havia jugat el seu últim partit de bàsquet professional a Puerto Rico el juny de 2014. Tot i això, el pivot va disputar aquest estiu el The Basketball Tournament, un torneig amb un premi d'un milió de dòlars. El seu equip, "City of Gods", va caure a les semifinals contra "Overseas Elite, conjunt del blaugrana Shane Lawal que acabaria enduent-se el premi. "Feia anys que no m'ho passava tan bé jugant al bàsquet", va explicar Sweetney després del torneig.

Anar al contingut