Leo Messi, en una imatge d'arxiu
Leo Messi, en una imatge d'arxiu
Barça

Un estudi estadístic conclou que Messi és el quart millor jugador de la història de la Lliga de Primera Divisió

Raúl González, César Rodríguez i Telmo Zarra superen al davanter argentí en aquesta classificació estadística

Actualitzat

Segons el Centre d'Investigacions d'Història i Estadística del Futbol Espanyol (CIHEFE), Leo Messi és el quart millor jugador de la història de la Lliga Espanyola. Les tres primeres posicions són per Raúl González, César Rodríguez i Telmo Zarra.

Aquest estudi, que analitza el rendiment dels 9.117 futbolistes que han jugat a la Primera Divisió des de la temporada 1928-29 fins a la 2015-16, estableix uns criteris estadístics de valoració similars als que calculen l'eficiència dels jugadors de bàsquet. Així, es donen 24 punts a cada jugador en funció dels minuts jugats per temporada, un punt per cada gol marcat de jugada i 0,60 per cada gol de penal, i se li resten 0,40 punts per cada gol en pròpia porta i 1,5 cada vegada que ha estat expulsat.

Els resultats finals d'aquest curiós sistema de valorar l'actuació dels futbolistes dóna a l'exmadridista Raúl González 528 punts, 524 a l'exjugador del Barça i el Sabadell, entre d'altres clubs César Rodríguez, 493 al davanter de l'Athletic Club de Bilbao Telmo Zarra, 490 a Leo Messi i 488 a un altre jugador que va vestir de blaugrana, Enrique Castro "Quini". De tots cinc, el davanter argentí és l'únic que, com que encara no s'ha retirat, pot millorar la seva puntuació.

Cristiano Ronaldo ocupa el lloc 23. Xavi Hernández, que encara segueix en actiu però ja no juga a la Lliga Espanyola, figura en la posició 49 del rànquing.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut